Kupaonica iz snova

kupaonica-iz-snova

Svatko koristi kupaonicu više puta dnevno. To je i više nego dobar razlog da imate dobro dizajniranu i ukrašenu kupaonicu, jer realno kupaonice više ne moraju nužno biti plave, ljudi sad pokušavaju od kupaonica napraviti još jednu sobu. Dopušteno vam je više mogućnosti, a na vama je da se odlučite za jednu od njih.

Znači pored stvari koje su neophodne za kupaonicu, kao cijevi, sanitetski čvor, potrebno je voditi računa o estetskom izgledu i fukcionalnosti. Uređenje kupaonica je dodatna stavka koju redovno izostavljate iz svog proračuna.

Kad krenete u projekt bilo preuređenja ili ispočetka, trebate sjesti i dobro razmisliti što želite, kakav stil… Nažalost poznato je da uz sve zdravstvene i sigurnosne propise o tome što možete, a što ne možete koristiti u kupaonicama, postoje ograničenja glede toga kako ih urediti. Međutim još uvijek ima na tisuće nevjerojatnih proizvoda i ideja kako da od kupaonice napraviti dnevni boravak ili kupaonicu koja podsjeća na rimski period.

Kod planiranja se uvijek kreće od podnice. Savjet je da prije toga saznate nešto o svojstvima podnice, njezinim prednostima i nedostacima, prije nego što ju montirate. Nakon podnice tu je i boja zidova, pločica. Često kupaonice  izgledaju hladno i sterilno, sav inventar je u bijeloj boji. Mali savjet je dodati malo žute i bijele boje, znači napraviti prugasti zid. Kupaona vam je svjetlija, a i preuređenje vas nije puno koštalo.

Ako tražite način da spojite tradicionalnu i modernu kupaonicu, najbolje je prvo krenuti sa časopisima specijaliziranim za tu temu. Ne treba ni napominjati da i najmanji detalj u ovakvom slučaju igra veliku ulogu. Treba paziti kad birate mješalice za vodu. Danas one više nisu tako obične. Kada birate mješalice, možete odabrati izmedu jedne i dvije ručke, standardne veličine ili po narudžbi.

Što se tiče pločica, one dolaze u tako velikom rasponu boja, uzoraka i tekstura da je ponekad stvarno teško odabrati. Tu su i umivaonici gdje treba odabrati one koji svojim oblikom, dizajnom najbolje odgovaraju vašem prostoru. Dobivanje rasvjete je pravo rješenje za vašu kupaonicu jer pruža posebni ugođaj i ambijent, tako da je bitno dobro izabrati. Prije nego što odaberete svoj tuš, važno je shvatiti odredene faktore koji će odrediti vrstu tuša koji vam najbolje odgovara.

Proizvođači wc školjaka pružaju sve samo ne suhoparan izbor. Dovoljno je reći da danas možete kupiti školjku sa LCD ekranom i iPod dokovima. Vau! Prije odabira kade i tuša, važno je shvatiti odredene faktore koji će odrediti tip kade i tuša koji najbolje odgovaraju vama i vašoj obitelji.

Autor: S.Š. Foto: aaphotograph/Shutterstock