Kako praktično iskoristiti plastične boce

plasticne-boce1

Plastične boce osim što možete iskoristiti kao način da zaradite neke novce, isto tako ih možete iskoristiti na razne načine u svom domaćinstvu. Ako niste znali one imaju zaista široku primjenu, a najviše se koriste upravo u vrtu. Dakle možete ih koristiti kao lijevak te za automatsko zalijevanje cvijeća, što možete napraviti tako da ćete odrezati dno i maknuti čep.

Zvečke

Napunite male plastične boce rižom, kukuruzom, grahom i sl. U svaku bocu stavite različiti sadržaj, a djeca će s veseljem istraživati nove zvukove koje sami mogu proizvesti.

Važno: čep zalijepite uz pomoć pištolja s vrućim ljepilom, te dodatno osigurajte izolir trakom kako bi spriječili djecu da otvore zvečku. Za svaki slučaj, nikad ih ne ostavljajte same s ovom igračkom.

Leptiri od plastičnih boca

Na plastičnoj boci flomasterom za grafo foliju iscrtajte oblik leptira i izrežite (poslužite se gotovim šablonama koje lako možete precrtati na bocu). Obojite mu krila tušem u boji ili bojom za staklo i ostavite da se osuši. Savijte po sredini, probušite rupu i objesite na strop dječje sobe.

Igra vjetra

Izrežite dno i vrh 2-litrene boce. Na vrhu probušite 4 rupe kroz koje provucite najlon, ili jaču vrpcu. Spojite vrpce na sredini i zavežite tako da napravite čvor s rupom. Ukrasite bocu po želji bojama, ukrasnim papirom i sl. Na dnu napravite dvije manje rupe i kroz njih provucite vrpce različitih dužina i boja.

More u boci

Uzmite plastičnu bocu i napunite ju s pola litre vode i nekoliko kapi plave i zelene boje. Dodajte malo biljnog ulja i šljokica. Zatvorite čep i lagano protresite bocu kako bi dobili valove.

Foto: monticello/Shutterstock