Ljetovanje u Crnoj Gori

budva-crna-gora

Kada krenete razmišljati o tome gdje ćete na ljetovanje, htjeli bi malo promijeniti, uvijek idete na isto mjesto, većina nas takvim razmišljanjem razbija glavu i na kraju opet završi u istom mjestu. Većina nas zaboravlja da se u našem susujedstvu, odnosno susjedstvu dragih nam Dubrovčana, nalazi Crna Gora kao sve popularnije odredište mnogih turista ali ono još važnije i investitora.

Što ljude toliko privlači u Crnoj Gori? Obala kao kod nas, drugčija tradicija ili?

Crna Gora je zapravo jako lijepa i zanimljiva, od svoje obale do unutrašnjosti koju krase brojni manastiri. Jedna od zanimljivijih lokacija je poluotok Sveti Stefan. Ime dolazi od Svetog Stjepana Prvomučenika. Sveti Stefan sa kopnom je povezan uskom prevlakom i smatra se jednim od najluksuznijih ljetovališta u bivšoj Jugoslaviji.

Priča o tom zanimljivom poluotoku potječe iz daleke prošlosti, kada se vjerovalo da je paštrovićevsko pleme sagradilo selo otetim turskim blagom u 15. stoljeću. Danas je to atraktivan grad – hotel sa vilama i apartmanima iz kojih se pružaju fascinantni pogledi na morsku pučinu.

Na ovom čuvenom poluotoku možete naći bogato kulturno i povijesno naslijeđe koje su za sobom ostavili njegovi prvobitni stanovnici. Sa lijeve i desne strane prevlake nalaze se dvije zanimljive crvene plaže. Ne treba zaboraviti da se ovaj čuveni polutok nalazi u blizini Budve.

Budva kao jedno od najstarijih naselja na Jadranu, smatra se metropolom crnogorskog turizma zahvaljujući velikom broju plaža koje plijene svojim izgledom. Osim plaža i mora, Budva ima i povijesnu priču i nasljeđe koje isto tako može biti zanimljivo.

Sam grad ispresjecan je nizom trgova i ulica ispred kojih se nalaze znamenite građevine kao što su crkva Sv. Trojice, Sv. Ivana, Sv. Save. Ljeti se pretvara u grad kazalište gdje se odigravaju brojne strane i domaće predstave. Budva ima obalu od 21km čijom se dužinom prostire 17 plaža koje nikog neće ostaviti ravnodušnim.

Dakle ako se odlučite za ljetovanje u Crnoj Gori, nećete pogriješiti, samo ćete iskusiti nešto malo drugačiji odmor od onog koji ste do sada provodili. Nemojte zaboraviti naoružati se strpljenjem kad upoznate njihovu poslugu, pogotovo ako ste se naviknuli na brzu i profesionalnu uslugu sa sjevernog dijela Jadrana.

Foto: Alina Nagórna/Flickr