Koje veze i dečke treba izbjegavati

Muškarac zavodi drugu djevojku, Foto: Artur_Kurjan/Shutterstock

Jesi li se ikad našla u vezi i konačno pomislila kako je on Taj, Princ na bijelom konju, Faca ili Onaj pravi? No, nakon nekog vremena počela si uočavati neke već poznate probleme. Više mu ne vjeruješ, misliš da se viđa s drugom, ne poklanja ti dovoljno pažnje, zaboravlja dogovore, kasni i kao da ne mari za vašu vezu.

Kako bi izbjegla takve dečke i veze općenito pročitaj naše savjete:

LOŠA VEZA U SAMOM STARTU

Viđate se tek nekoliko tjedana, a ti se već pitaš:

  • Zašto ne zove češće, zašto se češće ne viđate?
  • Brineš se jer misliš da viđa drugu?
  • Osjećaš se tužno i razočarano kada ne nazove, a rekao je da bude i daješ mu do znanja da si tužna, plačeš, vičeš…

Ovo su sve znakovi da tu vezu moraš okončati što prije, ali prije nego to učiniš pokušaj upotrijebiti ovih nekoliko savjeta:

SAVJET: Dečki nisu nimalo slični djevojkama, oni ne analiziraju svaku riječ, svaki pokret, svaku sitnicu. Djevojke čine upravo sve navedeno. Za početak ne očekuj mnogo, daj mu dovoljno prostora, neka i on ispita teren.

Ova mu je veza kao i tebi nešto sasvim novo, ne zna kako se ponašati ni što da misli. Stoga je najbolje da se prvih nekoliko tjedana viđate najviše dva puta tjedno, ne šaljete jedno drugom 100 poruka dnevno, za početak čak smanjite i telefonske razgovore na minimum. Tako si nećete stići dosaditi, a ti se nećeš imati zbog čega brinuti jer ćeš se i ti ponašati poput njega. Nakon mjesec dana slobodno potakni temu o češćem viđanju i češćim telefonskim razgovorima, tada ćeš saznati na čemu si.

VEZA BEZ STATUSA

Često ste zajedno, sviđate se jedno drugom, opako se privlačite, ljubite se dok ne ostanete bez daha i ti stvarno želiš da konačno «to vaše» dobije titulu zvanu VEZA!
Definitivno razlog za prekid! Ako te još nijednom nije predstavio kao svoju curu, osjećaš se grozno, izigrano i manje vrijedno.

SAVJET: Ipak, pokušajte razgovarati o tome, pitaj ga iz kojeg razloga ne želi reći da ima curu, ako mu se doista toliko sviđaš. Postavi mu ultimatum, ako uskoro ne raščisti sam sa sobom smatra li te svojom djevojkom ili ne, odmah prekidaš taj vaš nedefinirani odnos.

Vjerojatno će se toliko uplašiti da te ne izgubi da će odmah riješiti sve svoje nedoumice i shvatiti da jedino što želi je to da baš ti budeš njegova djevojka.

PRIJATELJI S POVLASTICAMA

Neka vrsta veze bez statusa, samo puno gora. Ovdje nema osjećaja, ne sviđate se jednom drugom kao osobe, samo se opako privlačite i nalazite se samo onda kada je to nužno.

Ovdje nema drugog savjeta, osim “bježi glavom bez obzira”! Ovakve veze nikada ne završavaju dobro, možeš biti samo povrijeđena ukoliko shvatiš da ti se on počeo sviđati i da se zaljubljuješ u njega, a od njega nema “povratne informacije”!

PRIVIDNA VEZA

Često razmišljaš o tome kako bi vaša veza bila bolja:

  • Kada bi samo priznao koliko te doista voli?
  • Kada ne bi živio tako daleko?
  • Kada bi ostavio svoju djevojku?

Ako si si ikad postavljala ovakva pitanja, znači da ti nikada nije priznao svoje osjećaje, ima djevojku, a ti si ona s kojom vara svoju pravu djevojku, živi daleko i uopće ne kontaktirate i vaša veza se bazira samo na onih nekoliko puta godišnje kada dolazi u tvoj grad.

Ovu vezu svakako prekini ako si “Ona Druga”. Nitko ne zaslužuje biti “ona druga”, a ponajmanje ti. Ti si divna, mlada, uspješna, lijepa i zaslužuješ najbolje, stoga prekini tu vezu koja je u biti samo prividna veza. Izađi s curama, skockaj se i upoznaj nekog kome ćeš biti najbitnija.

Ako živite udaljeno jedno od drugog, imaj na umu da takvu vezu mogu održati samo najuporniji, a oni su stvarno rijetki. Ako se neprestano preispituješ što tamo radi kad nije sa tobom, znači da mu ne vjeruješ i najbolje je da prekinete prije nego ga ludo zavoliš i prije nego se ludo zaljubiš.

“ON NIJE PRAVI” VEZA

Znaš da on nije pravi dečko za tebe, no bojiš se ostati sama jer ne znaš živjeti drugačije osim u vezi s nekim. Čak bi i prekinula s njim, ali na samu pomisao da bi opet mogla završiti s nekim poput njega, tko je posesivan, ljubomoran, član nekog lošeg društva, ne znaš što da misliš i počinješ kriviti sebe jer smatraš da si ti kriva što privlačiš upravo takve dečke?

Prekini s njim i počni raditi na sebi. Uvjeravaj se iz dana u dan, iz jutra u jutro kako si divna osoba, koja zaslužuje ljubav i sve najbolje, kako zaslužuješ divnog dečka koji će te voljeti više od ičeg i kojem ćeš biti najvažnija. Za početak pokušaj barem mjesec-dva biti sama, bez dečka.

Uvjeri se kako život bez dečka može biti idealno razdoblje da naučiš nešto novo o sebi i stekneš dovoljno samopouzdanja kojim ćeš privlačiti samo idealne dečke.

Foto: Artur_Kurjan/Shutterstock