Kakva treba biti soba gdje beba boravi

soba za bebe
Soba za bebe, Foto: photo25th/Shutterstock

Nije nepoznanica kako djetetu treba priuštiti sve potrebno što će mu omogućiti normalan razvoj. Roditelji se trebaju pobrinuti da njihova beba ima sve potrebno. Naravno tu se isto tako misli i na dječju sobu koja mora zadovoljiti nekoliko faktora. Slijedi nekoliko savjeta koji će roditeljima olakšati posao.

Prije svega u obzir treba uzeti krevet na kojem će dijete spavati. Kada se radi o jako maloj bebi, morate nabaviti kinderbete koji zadovoljavaju sve potrebne standarde. Krevet obavezno mora imati madrac i naravno ogradu koja se može podešavati sukladno djetetovom rastu.

Kada vaše dijete malo naraste naravno da ga više nećete držati u malom krevetiću nego ćete mu priušiti malo veći krevet, koji isto tako mora biti opskrbljen svim potrebnim, od madraca, kvalitetnog jastuka i naravno posteljine.

Sobu u kojoj dojenče ima svoj ležaj, košaricu ili dječji krevet treba preko dana nekoliko puta dobro prozračiti i kad je vani hladnije, a za toplih dana prozor može biti duže vrijeme otvoren da bi u sobu ušao svjež zrak.

Izbjegavat ćete da kroz otvoreni prozor ulazi jaka magla ili prašina. Ako je velika žega, zatvorit ćete prozore i malo zamračiti zastorima, a zračiti sobu kada je vani već hladnije (rano ujutro, kasno poslijepodne i navečer).

Dječja soba treba prije svega biti u veselim bojama, a ako imate malo vremena i naravno kreativnosti pokušajte na par mjesta nacrtati likove koji će razveseliti vašeg malog anđela.

Foto: photo25th/Shutterstock