Kako ubrzati menstruaciju

kako ubrzati menstruaciju

Zbog raznih razloga neke žene žele promijeniti datum svoje sljedeće mjesečnice, a neki od njih su određeni događaj, putovanje, itd. Nije lako ubrzati menstrualni ciklus, ali postoji nekoliko prirodnih metoda koje mogu biti od velike pomoći. U nastavku vam donosimo nekoliko prirodnih načina kako ubrzati menstruaciju.

Prije poduzimanja bilo koje od navedenih mjera za prirodno ubrzanje menstruacije, potrebno se posavjetovati s liječnikom.

Želite li znati kako ubrzati menstruaciju, pomoći će topli jastučići. Oni će ubrzati menstruaciju na način da jastuk stavite na područje trbuha i držite na tom mjestu određeno vrijeme. Topli jastuk će proizvoditi toplinu u tijelu, čime će se automatski proširiti krvne žile.

Fizička aktivnost je isto tako koristan način za ubrzavanje mjesečnice jer poboljšava cirkulaciju i može ubrzati pojavu menstrualnog krvarenja, a istovremeno će ublažiti menstrualne bolove i nadutost. Svakako se s fizičkom aktivnošću ne smije pretjerivati jer pretjeranim vježbanjem krvarenje može izostati.

Često druženje s određenim ženama može uskladiti vaše cikluse, pa ako se družite s jednom ženom vrlo često, najvjerojatnije je da će vam se ciklusi uskladiti i da ćete menstruaciju dobiti u isto vrijeme.

Izbjegavajte konzumiranje slane hrane, jer višak natrija izaziva zadržavanje tekućine što pogoršava menstrualne simptome. Konzumirajte hranu koja sadrži velike količine karotena, kao što je bundeva, marelica, špinat, papaja, mrkva i breskva.

Mnoge biljke mogu inducirati redovan mjesečni ciklus, a djeluju tako što potiču protok krvi i reproduktivni sistem. Jednako tako utječu i na nivo hormona, a mogu izazvati i druge neželjene efekte pa se prije konzumacije savjetuje da se prvo konzultirate s liječnikom.

Najblaže biljke za prirodno ubrzavanje ciklusa su peršin, hajdučka trava, ružmarin, list maline, kamilica, đumbir, krizantema i žalfija.

Jedna od najpopularnijih metoda je topla kupka koja povećava temperaturu tijela i opušta trbušne mišiće, zbog čega se povećava protok krvi iz maternice.

Većim dozama vitamina C može se uskratiti progesteron zbog čega će se prije oljuštiti zidovi maternice. Uz vitamin C je potrebno piti puno vode.

Akupresura i akupunktura stimuliraju specifične točke kod protoka krvi i cirkulacije, a mogu pomoći i u jačanju reproduktivnih organa, zbog čega će oni bolje funkcionirati.

No, mogu i zaustaviti menstrualni ciklus u potpunosti, pa je prije tretmana potrebno razgovarati s liječnikom ili terapeutom.

Baš kao što se može ubrzati, menstruacija se može i odgoditi, a postupak nije nimalo jednostavan. Vrlo su slične metode za oba slučaja, a hoćete li u tome uspjeti ovisi samo o prirodnom ritmu i razlozima zbog kojih to činite.

Autor: A.Z., Foto: Olga Ekaterincheva/Shutterstock