Kako vratiti curu/ženu nakon svađe ili prekida

par-u-svadji

Posvađali ste se s djevojkom što je u konačnici dovelo i do prekida veze, malo ste razmislili i sada želite da vam se vrati. No, ne znate otkuda krenuti i kako se pomiriti. Smatrate da je previše toga izgovoreno i da se ne možete vratiti na staro. Ustvari situacija i ne mora biti tako teška. Ako među vama i dalje ima ljubavi, uvijek postoji rješenje. U nastavku vam donosimo kako malim koracima ponovo možete izgraditi međusobno povjerenje i vratiti vezu na stare, stabilne noge.

Dajte joj vremena da se ohladi

Ne kažu stare poslovice bez razloga da je jutro uvijek pametnije od večeri. Tada ste staloženiji, realniji i možete bolje sagledati ono što se dogodilo. Isto tako, emocije su se slegle i sada prazne glave možete zaključiti koje je najbolje rješenje za nastalu svađu. Prespavajte noć, dajte i njoj da se umiri, a sljedeći dan pokušajte donijeti odluku. Prije nego što bilo kako reagirate, pokušajte razmisliti što se točno dogodilo, kako je došlo do svađe te koje je najbolje rješenje za nju.

Ne opsjedajte je

Dajte drugoj strani vremena da i ona razmisli. Nema potrebe da šaljete na desetke poruka ako niste dobili odgovor niti na jednu. Vjerojatno joj treba duže da reagira i razmisli. Bit će dovoljna poruka kojom ćete izraziti svoju dobru volju da želite popričati i razjasniti ono što se dogodilo. Ako vas odbije, pokušajte još jednom jer neke žene vole kada osjećaju da se muškarac bori za nju.

Odaberite opušteno mjesto za razgovor

Kada ste dogovorili sastanak, razmislite o opuštenom i mirnom mjestu na kojem ćete se oboje osjećati ugodno i na kojem ćete moći razgovarati. Neka to mjesto bude od sentimentalne važnosti za vas jer ćete se tada ponovo lakše povezati. Prisjetit ćete se lijepih događaja i vremena koje ste proveli zajedno što će pobuditi lijepe emocije.

Ponesite i maleni znak pažnje

Bilo bi lijepo da djevojci s kojom ste bili u vezi pokažete da vam je i dalje stalo, malenim znakom pažnje. Poklonite joj čokoladu koju voli ili cvijet. Nema potrebe da kupujete skupe poklone. Važno je da je razveselite nekom sitnicom. Ovo će ujedno biti i odličan korak da razbijete neugodnu atmosferu koja se očekuje u ovakvim situacijama.

Razgovarajte mirno i opušteno

Na red dolazi razgovor. Bitno je da obje strane imaju mogućnost izreći svoje mišljenje i da ih druga strana posluša do kraja. Nema potrebe da glumite žrtvu. Iskreno recite svoje mišljenje, a ako smatrate da ste pogriješili, ispričajte se. Neka vam glas bude miran i staložen, nemojte podizati glas. Budite uvjerljivi kako biste joj pokazati da vam može vjerovati.

Dajte drugoj strani vremena da razmisli o svemu. Sada kada je svatko rekao svoje mišljenje, dajte si vremena kako biste bili sigurni da želite nastaviti vezu dalje. Nema potrebe da nepotrebno stvarate pritisak. Vrijeme će dodatno izliječiti rane, a možda ćete uvidjeti i da bez obzira na sve ne možete jedno bez drugog.

Autor: M.L., Foto: auremar/Shutterstock