Kako se ponašati nakon prekida veze – savjeti samo za muškarce

Prekid, Foto: BestPhotoStudio/Shutterstock

Prekid može biti izuzetno bolan čak i ako se dogodio u najboljim mogućim uvjetima. Situacija u kojoj se moramo suočiti s tim da osoba s kojom smo provodili najviše vremena više neće biti pored nas može biti okidač za depresiju. U takvim je trenucima najvažnije zadržati pozitivan stav i samouvjerenost.

Potpuno je razumljivo da ćete nakon prekida biti ljuti i povrijeđeni. Negativne emocije će se s vremenom skupljati sve više, a umjesto da ih potiskujete, radije razgovarajte s osobama kojima vjerujete. U oporavku od prekida mogu vam pomoći izlasci i druženja s prijateljima, ali određene stvari morate izbjegavati.

Osveta

Osveta je prva stvar na koju ćete pomisliti u trenucima dok ste povrijeđeni i ljuti, ali to vam neće pomoći da se osjećate bolje. U početku se može činiti kao super ideja, ali kasnije ćete se sigurno sramiti svojih postupaka. Potrudite se ostati zreli i dostojanstveni, bez obzira na to kakva je druga strana.

Prijateljstvo s bivšom

Ako ste prisutni na društvenim mrežama, maknite svoju bivšu partnericu s popisa prijatelja/pratitelja kako biste izbjegli špijuniranje jer to može jako loše djelovati na vas i vaše samopouzdanje. Osobito kad shvatite da je ona već krenula dalje i pronašla novu ljubav, a vi još patite za njom.

Nemojte moliti za pomirenje

Bez obzira na to koliko vam znači, nikako ne smijete moliti da se pomirite. U tom ćete slučaju djelovati slabo i nesigurno. Čak i da se pomirite, zar zaista želite biti u vezi s nekim tko od vas traži da ga molite? To je ponižavajuće i ukazuje na to da u vašoj vezi postoji neravnoteža moći koja će zasigurno nekad u budućnosti opet dovesti do prekida.

Nemojte izmišljati razloge za javljanje

Poslije prekida se možete osjećati napušteno i usamljeno, čak i ako ste ga vi inicirali. U nekom trenutku ćete poželjeti javiti se bivšoj, ali taj poziv ili poruka neće vam nimalo pomoći. Baš naprotiv, gotovo sigurno nećete dobiti reakciju kakvu očekujete pa ćete se na kraju osjećati još gore.

Ako je komunikacija s bivšom ipak neizbježna, na primjer ako morate uzeti stvari koje su ostale kod nje, dobro razmislite kako ćete pisati poruke. Izbjegavajte zajedljive poruke ili poruke u kojima se prisjećate vaše veze.

Važno je imati na umu da ništa ne ide na silu, a najmanje ljubav. Nekad je potrebno pomiriti se sa situacijom i naučiti se nositi s njom. Prekid je jako neugodno iskustvo, ali tuga, ljutnja, osjećaj praznine i druge emocije koje se javljaju normalna su stvar i s vremenom će proći.

Autor: A.V., Foto: BestPhotoStudio/Shutterstock