Znakovi prave ljubavi

poljubac muškarca i žene

Prva ljubav nam se događa dok smo još mladi i neiskusni u životu, dok još rastemo i sazrijevamo te upoznajemo sebe i svijet oko sebe. Možda mnogi gledaju na prve ljubavi kao na početke upoznavanja ljubavi, no iznenađujući je podatak koliko je takvih veza zapravo opstalo i preživjelo sve izazove.

Upravo taj zadatak koji se stavlja pred mlade i neiskusne ljude koju ulaze u ljubav s velikim očima i srcima, koji očekuju sve i ne boje se boriti da sve dobiju imaju i najviše šansi za uspjeti.

Ako je ljubav prožeta s razumijevanjem, slobodom, tolerancijom i sveobuhvatnim odrastanjem te dopuštanjem jedno drugome da sazre sam za sebe, oni imaju sve što im je potrebno da jedan odnos opstane unatoč svim poteškoćama.

Mladenačke ljubavi uvijek su bazirane na snovima, sanjarenju o budućnosti, planiranju obitelji, budućnosti i maštanju o tome kako ćemo zauvijek ostati skupa i odrasti skupa te na kraju ostarjeti. Mladenačke ljubavi oslobođene su životnih problema koje imamo kao odrasli i tako imaju priliku bezbrižno uživati u ljubavi kao takvoj kada nam je samo ljubav dovoljna i nemamo brigu o kućanstvu, karijeri i obitelji.

Ljubav nam svima treba davati zanos i snagu za živjeti i rasti, širiti krila te istražiti svijet oko nas. Ako nam naša veza i odnos u kojem smo to ne omogućava teško ćemo opstati zajedno. Prva ljubav ima sve predispozicije za postati ona prava samo ako su obje strane dovoljno zrele za rast i razvoj njihova odnosa i ne povode se za ispraznim odnosima i seksualnim iskustvima. Ako je vaša prva ljubav vaš prijatelj, vodič kada ste izgubljeni, podrška kada vam je teško, publika koja vas nagradi aplauzom svaki put kada uspijete, ako se osjećate sigurno i voljeno, vjerujte da vaša prva ljubav ima sve što vam treba da bude vaša prva i prava ljubav bez straha od prekida.

Prekid prve ljubavi najbolniji je jer osim što se rastajemo od naše prve ljubavi, rastajemo se od svih snova koje smo gradili uz tu osobu i svjesni smo da ćemo sve to što smo planirali morati planirati s drugom osobom.

Unatoč boli radi prekida, ako vaša prva ljubav nije sve ono što vam je potrebno da biste rekli da je prava, prekid je često neizbježan. Unatoč velikim prednostima koje prva ljubav ima za uspjeh, često su upravo ti razlozi i oni za prekid. Dvoje mladih koje odrasta često dođe do situacija kada moraju donositi odluke, odrasti i naći nove interese i kompromise. Ako tu ne uspiju, dolazi do prekida.

Autor: J.S., Foto: Yuri Arcurs/Shutterstock