Domaća krema za masažu

opuštajuća masaža
Opuštajuća masaža, Foto: Artem Furman/Shutterstock

Želite li uvijek imati nježnu i lijepu kožu? Da biste izgledali što bolje i privlačnije, trebate se osjećati dobro. Masaža je odlično rješenje kada je u pitanju poboljšanje raspoloženja, vraćanje energije i smanjivanje stresa. Masažne kreme zaista su učinkovite, ali sve skuplje. Ukoliko i vi imate taj problem, imamo pravo rješenje za vas. Napravite kod kuće svoju masažnu kremu, i to za samo nekoliko minuta.

Ovaj recept i blagotvorna masažna krema ublažit će bol u kralježnici, mišićima i zglobovima, a ujedno popraviti vaše raspoloženje te vam vratiti izgubljenu energiju.

Sastojci koji su vam potrebni za pripremu kreme jesu dvije žličice naribanog pčelinjeg voska, par žličica kokosova ulja, desetak eteričnog ulja zimzelena, 30 ml tinkture đumbira, 30 ml vode, 30 ml gela od aloe vere i žličica boraksa. Boraks je zapravo drugi naziv za natrijev tetraborat.

Na uzavreloj vodi zagrijte naribani pčelinji vosak kozmetičke namjene i kokosovo ulje. Miješajte sve dok se vosak potpuno ne otopi, a zatim umiješajte eterično ulje. Osim navedenog eteričnog ulja zimzelene, možete iskoristiti druga učja, ovisi o vašem ukusu.

U drugoj, malo većoj posudi, zagrijte đumbir i vodu, gel aloe vere te boraks i sve zajedno zagrijte na 70 °C. Da biste što bolje pogodili temperaturu vode koristite slastičarski termometar. Vruću mješavinu izlijte u multipraktik i miješajte maksimalnom brzinom. Izrazito je važno da istovremeno dodajete napravljenu mješavinu rastopljenog voska i kokosova ulja.

Prema potrebi umasirajte kremu na bolne zglobove, a možete je koristiti i toplu, odnosno nije potrebno hlađenje. Kremu nakon prvog korištenja trebate čuvati u hladnjaku, a rok trajanja joj je do mjesec dana.

Autor: D.Š.  Foto: Artem Furman/Shutterstock