Kako smanjiti podbradak

uklanjanje podbratka

Nitko ne voli imati ili vidjeti podbradak ili kako ga neki zovu “dupla brada”. Bez obzira na spol, nikome nije poželjan. Podbradak je često genetski uvjetovan, no to nije jedini razlog podbratka. Na podbradak utječu i starenje jer se koža brade opušta. Povećanje tjelesne težine će stvoriti podbradak ili nepravilno držanje tijela. Prije nego što se odlučite otići pod nož, isprobajte jednu od najpopularnijih dijeta današnjice – liposukcijsku dijetu.

Za rješavanje podbratka, najbrži, ali i najskuplji način je operacija odnosno liposukcija i zatezanje kože brade. Kako bi se podbradak smanjio, treba izgubiti na tjelesnoj težini, ali ipak, ponekad zbog genetike niti to ne pomaže jer možete vidjeti da neke mršave osobe imaju podbradak. Srećom, postoje određene vježbe za podbradak koje ga mogu smanjiti ako ih izvodite redovito.

Prva vježba je da otvorite usta što šire možete i donju vilicu izbacite prema van i pomičite dolje gore kao da nešto želite dohvatiti ustima. Donji zubi moraju dodirivati gornju usnu. Ovo možete raditi nekoliko puta na dan po dvadeset ponavljanja.

U drugoj vježbi možete podići bradu visoko i otvarati i zatvarati usta kao da žvačete veliki zalogaj. Tu ćete osjetiti kako vas linije brade zatežu. Vježbu isto možete raditi nekoliko puta dnevno.

U sljedećoj vježbi neka glava stoji u prirodnom položaju, a usta neka budu zatvorena. Donju vilicu isturite prema naprijed tako da donji zubi dodiruju gornju usnu i zadržite taj položaj do 20 sekundi. Vježbu ponavljajte nekoliko puta na dan.

I još jednom da ponovimo, prevelika debljina za posljedicu ima veći podbradak. Kod mlađih ljudi taj podbradak uglavnom ne postoji, nego se pojavljuje kasnije kada se koža počne opuštati.

Kako biste barem smanjili dojam velikog podbratka pomoći će vam pravilno držanje glave. Uvijek se držite uspravno i pogled neka bude ravno ispred vas. Ako znate male trikove za šminkanje poput konturiranja lica, oni će vam pomoći da ostavite dojam manjeg podbratka jer će dobra šminka skrenuti pogled na lijepo istaknute oči, usne ili jagodice.

Ako imate podbradak, nemojte ga dodatno isticati s upadljivim i debelim ogrlicama. Kratke frizure koje zaokružuju lice mogu isto istaknuti podbradak pa ih izbjegavajte.

Autor: S.G., Foto: Alexander Lukatskiy/Shutterstock