Kako zadržati mladenački izgled

lijepo lice

Imperativ današnjice je izgledati lijepo, mlado i biti fit. Kako još uvijek nismo pronašli recept za zaustavljanje starenja neizbježno je da ćemo svi ostarjeti. Ipak, to ne znači da se trebamo prepustiti vremenu i gravitaciji te pustiti da stvari odu u tom smjeru. Izgledati mlađe možemo ako se potrudimo oko svog zdravlja, prehrane i uvrstimo redovitu tjelovježbu u naš život. Također postoje brojni trikovi koji nas vizualno pomlađuju pa ako želite izgledati mlađe slijedite ih.

Istaknite nokte

Dlanovi i vrat otkrivaju godine. Da biste što prije spriječili pojavu bora i staračkih pjegica njegujte ruke i posebno pripazite prilikom izlaganja suncu. No ako je vrijeme na vašim rukama već pokazalo svoju moć, poslužite se bojama na noktima da biste s bora i pjegica usmjerili pozornost na nokte.

Šiške

Odrezane šiške pomlađuju u trenu, bilo da su odrezane u debljem sloju ili u tankom. Šiške uokviruju lice i ističu oči što odvlači pogled od bora. Također, sve frizure koje su opuštene i mekanih linija sa što više volumena. Izbjegavajte tamne boje i kalup frizure.

Prava podloga za lice

Prava boja, tekstura i sjaj koji ostavlja podloga za lice uvelike može utjecati na to kakav dojam ostavljamo i umanjiti ili povećati dojam godina na našem licu. Za starije žene preporučuje se blago hidratizirana podloga i bez mat pudera jer oni dodatno ističu bore.

Izbjegavajte šećer

Bijeli šećer ubrzava starenje kože te vezuje i slabi najvažniji element kože kolagen. Tako se bore brže pojavljuju i vidljivije su. Umjesto slatkiša i šećera trebali biste jesti više voća i povrća. Umjesto šećera možete koristiti steviju ili med za zaslađivanje hrane i pića.

Hidratacija trepavica i područja oko očiju

Starenjem trepavice su tanje i rjeđe te ako ne vodimo računa o njima uskoro će se na njima vidjeti da su slabe i rijetke. Redovitom hidratizacijom trepavica produžit ćemo im elastičnost i obujam te će manje ispadati. Ulja poput ricinusova, maslinova i bademova ojačat će trepavice i nahraniti ih. Tako će vaše oči izgledati mladenačkije i odvlačit će pogled s bora. Hidratizacijom područja oko očiju sprječavamo pojavu bora, ali i njegujemo kožu, a njegovana koža sporije stari.

Autor: J.S., Foto: vgstudio/Shutterstock