Kako se pripremiti za spoj

Romantični spoj, Foto: shinyshot/Shutterstock

Prvi spoj može biti pravi izazov jer kada ga napokon dogovorimo, onda slijede pitanja poput što odjenuti, kako se ponašati, o kojim temama razgovarati… a ista pitanja jednako muče i žene i muškarce. Prije svega, opustite se i ograničite svoja očekivanja. Nemojte razmišljati o tom spoju kao o “prvoj večeri do kraja vašeg zajedničkog života”. Opustite se i u uživajte u trenutku, bez razmišljanja o tome što će se događati u budućnosti.

Najbolja priprema za spoj je podsjetiti se da se idete naći s nekim koga ćete tek upoznati bolje i da bi to trebalo biti zabavno iskustvo.

U želji da budu maštoviti i originalni, ljudi najčešće samo zakompliciraju stvari. Najbolja opcija za prvi spoj je odlazak na piće u neki intimniji kafić, a originalnost i maštovitost ostavite za drugi spoj. Odaberite mjesto koje je dovoljno mirno i tiho, tako da možete neometano razgovarati.

Odjeću birajte u skladu s mjestom na koje idete i nemojte čekati posljednju minutu kako biste odlučili što ćete obući. Odjenite ono u čemu se osjećate samopouzdano, ali udobnost bi trebala biti na prvom mjestu. Zadnje što želite je cijelo vrijeme popravljati odjeću ili se osjećati nervozno jer ste navukli traperice koje su broj manje od vaše veličine.

Netko više, netko manje, ali uglavnom smo svi nervozni kad je u pitanju odlazak na spoj. Nervoza bi mogla dodatno otežati započinjanje razgovora, zato prije toga razmislite o prikladnim temama i smislite nekoliko pitanja koja biste mogli postaviti. Pazite da ne pričate previše o sebi, a teme o kojima nikako ne biste trebali razgovarati su politika i vaši bivši. Ako dođe do toga, pričajte kratko i nipošto ih nemojte blatiti.

Osim toga, izbjegavajte postavljati previše pitanja kako se druga osoba ne bi osjećala kao da je na ispitivanju, ali nemojte otići u krajnost i ne postaviti nijedno pitanje jer bi druga strana mogla pomisliti kako ste nezainteresirani.

Još jedna stvar zbog koje bi druga strana mogla pomisliti da ste nezainteresirani je i prečesto provjeravanje mobitela. Ako je ikako moguće, mobitel uopće nemojte držati na stolu, jedino u slučaju da očekujete neki jako hitan poziv ili poruku, a to naglasite odmah na početku spoja.

Na kraju spoja netko treba platiti račun i uvijek je dobro da se obje strane ponude za plaćanje, iako postoji to nepisano pravilo da plaća onaj tko je pozvao van.

Kad je u pitanju rastanak, ako vam se netko svidio odmah na prvom spoju sigurno ga želite poljubiti odmah tu istu večer i odluka je na vama. Vi ćete najbolje znati je li situacija primjerena za rukovanje, prijateljski poljubac, zagrljaj ili nešto više.

Autor: A.V., Foto: shinyshot/Shutterstock