Kako odabrati ruž za usne

razne boje ruža za usne
Razne boje ruža za usne, Foto: Ersler Dmitry/Shutterstock

Ruž za usne jedan je od nastarijih kozmetičkih preparata. Radi se o 5.000 godina, a dolazi od francuske riječi “rouge”, što zapravo označava crvenu boja. Upravo iz toga razloga nije čudno kako je prva boja ruža za usne bila upravo ona koja je predstavljala vatrenu i dinamičnu crvenu boju. Ruž za usne je već duže vrijeme jedan od najboljih načina kako postići transformaciju u jedan drugačiji izgled.

S njim možete puno toga. Omogućuje vam prelazak u glamuroznu divu, iznenađenu djevojku te tajnovitu osobu. Ovisno za koju ste se boju odlučili o tome će ovisiti upravo vaš izgled. Bilo bi dobro znati kako odabir ruža najviše ovisi o trenutnom outfitu koji ste izabrali.

Prilikom kupnje obratite pozornost na nekoliko faktora. Među njima svakako na sastojke koji se u njemu nalaze. Želite li postići više sjaja i podatnosti, odlučit ćete se za onaj ruž koji u sebi sadrži vosak i ulje.

Jeste li znali kako se upravo od kokosovog i maslinovog ulja te pčelinjeg voska radi najveći broj ruževa. Usne izgledaju neodoljivo zahvaljujući aminokiselinama, vitaminu E, aloe veri i vazelinu. On bi morao sadržavati zaštitu od štetnog sunčevog zračenja.

Sve iznesene informacije su korisne prilikom odabira novog modnog ukrasa koji će vaše usne učiniti prekrasnima. Koji su ostali kriteriji odabira kozmetičkog preparata koji će pomoći da izgledate zanosno?

Izbor ruža prvo ovisi o boji kože i kose. Plavuše neće nikada pogriješiti ako se odluče za nijanse poput boje mesa, breskve, cigle i koraljno crvene. Brinete se uvijek mogu odlučiti za boju ciklame, brojne nijanse ružičaste, zlatno smeđe i boje ciklame.

Odabir boje ovisi i o tome koliko želite istaknuti svoje usne. U slučaju da više želite postići prirodniji izgled uvijek se možete odlučiti za neutralnije boje koje će naglasiti ljepotu usana, ali opet neće izgledati previše napadno.

Prilikom odabira boja nastojte boju isprobavati na danjem svjetlu, jer ćete tada najbolje vidjeti. Boja ovisi i o godišnjem dobu. Ljeti kada potamnite odabrat ćete tamniju nijansu, a zimi svjetliju.

Ukoliko ste se odlučili za varijantu sa smeđom bojom na usnama, dobro je što imate više izbora po pitanju toga što ćete odjenuti, ili koje ćete boje sjenila iskoristiti kako bi oči bile istaknutije.

Autor: S.Š. Foto: Ersler Dmitry/Shutterstock