Kako postići ravnotežu između posla i obitelji

mama i dijete

Mnogim ženama predstavlja problem nakon što rode usuglasiti obaveze s posla i one obiteljske. Postizanje ravnoteže između posla i obitelji ne mora biti komplicirano, ali samo ako se na vrijeme napravi detaljan plan djelovanja.

Važno je da što prije postanete svjesni kako vam se život promijenio za 180 stupnjeva i kako ne možete biti 100 % uspješni u baš svakom zadatku kojeg se primite, ali velik dio njih kojih se primite odradit ćete savršeno jer ćete biti organizirani.

Žene više nisu samo majke koje ostaju kod kuće kako bi se brinule za djecu. Danas su one moderne žene koje odrađuju 8 sati na poslu, neke i više i ujedno paze na odgoj djeteta uz pomoć svog supruga. Potrebno je podijeliti poslove kako bi više toga uspjeli odraditi.

Iako je obavljanje kućanskih poslova važno kada dođe beba, nemate mnogo vremena da očistite stan kao prije jer sada je tu dijete koje traži vašu prisutnost. Obavite osnovno čišćenje i provodite što više vremena s djetetom koje će i prije nego se okrenete već biti dovoljno staro da mu neće biti potrebno vaše društvo.

Kako postići ravnotežu između posla i obitelji? Rješenje je u kombiniranju nekoliko različitih poslova. Dok je dijete maleno i kada veći dio vremena spava, to vrijeme možete iskoristiti da riješite zaostatke s posla. Uzmite laptop i odradite sve što niste stigli dok ste bili na poslu jer ste morali ranije izaći.

Bilo bi dobro kada bi jedan dan u tjednu izdvojili samo za svoju obitelj. Tako ćete se napuniti pozitivnom energijom i bit će vam lakše manevrirati između posla i članova obitelji. Nije važno hoće li to biti preko tjedna ili vikenda, sve ovisi o tome kakvo vam je radno vrijeme.

Sve je moguće ako uložite malo truda i prije nego dođe trenutak kada ćete morati manevrirati između radnog mjesta i djeteta, razmislite o vremenu koje imate na raspolaganju i kako sve napraviti bez da itko trpi posljedice.

Autor: S.Š., Foto: Monkey Business Images/Shutterstock