Kako se riješiti zastavica na rukama

ispružene ruke

Na vrhu popisa najvećih neprijatelja lijepog izgleda osim celulita su se pronašle i zastavice. Mnoge žene su bile složne kako je to još jedan problem kojeg su htjele riješiti baš poput celulita, ali ne uvijek s odličnim uspjehom.

Kako i kod svega ostalog u životu tako je i ovdje potrebno uložiti više truda da bi na kraju dobili željeni rezultat. Gubitak kilograma neće doći preko noći nego tek uz trud koji ćete uložiti u promjenu životnih navika na bolje, a to su vježbanje te zdrava i uravnotežena prehrana.

Istu situaciju možete očekivati i s odbojnim zastavicama na rukama. O čemu se točno radi? Zastavice obuhvaćaju područje na rukama, a ukazuju na opuštene nadlaktice koje mogu postati prošlost zahvaljujući određenim vježbama.

Ukoliko nemate vremena ili financija da bi odlazili u teretanu, pojedine vježbice možete napraviti sami kod kuće. Potrebno je pronaći nekoliko minuta svog vremena da bi se mogli u potpunosti posvetiti cilju rješavanja zastavica.

Za ovu vježbu morate leći na trbuh ispruženih nogu. Oslonite se na nadlaktice i krenite podizati gornji dio tijela do visine koja vam odgovara i zbog koje se nećete ozlijediti. Ipak ne želite napraviti više štete nego koristi.

U sljedećoj vježbi nećete moći bez rekvizita, a sada je to stolica. Naslonite se na stolicu i ispružite noge. Ruke prvo izravnajte, a nakon toga ih vratite u početni položaj gdje su laktovi pod pravim kutom.

Ukoliko se želite riješiti zastavica vrijeme je da pokušate s trbušnjacima. Lezite na trbuh, naslonite se na koljena i počnite se polako spuštati sve dok se ne vratite u prvobitni položaj. Dok se spuštate laktovi trebaju biti pod pravim kutom.

Bilo bi dobro kada bi spomenute vježbe ponavljali tri puta tjedno, a potrebno ih je izvoditi u serijama po deset ponavljanja. Ne zaboravite se prije vježbanja istegnuti kako kasnije ne bi riskirali ozljedu i napravili od zla gore.

Autor: S.Š., Foto: Stephane Bidouze/Shutterstock