Kako poboljšati seksualno samopouzdanje

seksualni odnosi

U današnje vrijeme okruženi smo sa svih strana razno raznim slikama lijepih ljudi, što jako utječe na psihu pojedinca i zbog čega dosta na seksualno samopouzdanje. To je tako jer je seksualno samopouzdanje najčešće povezano sa fizičkim izgledom, a ne mora tako biti.

Ako se osoba osjeća privlačno iznutra, tako će djelovati i izvana, dakle samo je bitno da osoba prihvati sebe onakvom kakva je.

Tko god živi u uvjerenju da je rođeni ljubavnik, zapravo je u krivu. Jer nitko se ne rodi kao savršeni ljubavnik i treba puno učiti da bi to bio. Samo se osvrnite na to da je svaka osoba sama za sebe, sa svojim željama i potrebama, te je svaki spolni odnos sa drugom osobom, nešto novo i drugačije te predstavlja školu učenja od samog početka.

Ako ste jedna od onih osoba koja očajava jer ne zna na koji način zavesti i udovoljiti svom partneru, ne brinite, jer je ta briga potpuno normalna, i vi niste jedini u tome. Svakoj osobi je njegov partner istraživanje i učenje, koje se ne stječe preko noći.

Ukoliko u krevetu imate partnera uz kojeg se dobro osjećate i koji vas voli onakvima kakvi jeste, nema mjesta za brigu! Zapamtite da je mozak najveći seksualni organ te ako ćete se osjećati poželjno i ugodno, to će utjecati na vaše samopuzdanje, što je najbitnije za dobar seksualni odnos.

Ono što je jako bitno da biste imali dobar seksualni odnos sa partnerom je dobra komunikacija. Pričajte, nemojte se sramiti! Recite partneru što vas muči, što bi htjeli i pitajte partnera koje su njegove želje. Ukoliko dođe do “lošeg” seksa, ne očajavajte jer to nije ništa čudno. Ako imate i dobar seks sa svojim partnerom, normalno je da nekada dođe i do loših trenutaka, a tada je najzdravije da to okrenete na šalu i da se zafrkavate sa partnerom. Na taj način ćete izliječiti svu neugodnost i sve će biti u redu.

Trebate imati pozitivnu sliku o sebi kako bi bili i seksualno zadovoljni. Ukoliko nemate pozitivnu sliku, najbolje si možete pomoći tako da počnete vježbati, da radite na sebi i da se punite pozitivnom energijom. Tek kada steknete pozitivnu sliku o sebi, vaše samopouzdanje će biti visoko. Počnite se voljeti!

Dajte svom partneru komplimente i tražite komplimente, jedna pohvala ili lijepa riječ za vrijeme ili nakon spolnog odnosa čini čuda! Opustite se i uživajte, svatko je dobar u krevetu i svatko može zadovoljiti svoga partnera, samo se treba naučiti kako i voljeti samog sebe, onda je sve moguće.

Autor: A.Z., Foto: Artur_Kurjan/Shutterstock