Kako produžiti sexualni odnos

muškarac i žena

Sexualni odnos treba biti poseban i zato nije dobro kada se u takvu vrstu odnosa upuštaju osobe bez imalo osjećaja i razmišljanja. Pored toga što je spolni odnos važan dio cijele ljubavne priče, ne treba zaboraviti i na najvažniji dio, a to je kako ga produžiti.

Mnogi parovi imaju problem da im spolni odnos ne traje dugo i to nakon vremena može predstavljati frustraciju. Dobro je što postoje načini kako možete usporiti trajanje spolnog odnosa i tako si uživanje produžiti za još nekoliko minuta.

Kako bi se muškarci osigurali da im trenutak ejakulacije još neće doći, mogu si pomoći tako da opuste mišiće na stražnjici. Poznato je da  tijekom svršavanja dolazi do stezanja spomenutih mišića , a ovako mogu biti sigurni da će spolni odnos trajati onoliko koliko oni to žele.

Muškarci znaju imati preranu ejakulaciju onda kada je u njima prisutan strah od toga da bi mogli prerano svršiti. Važno je da se opustite i usredotočite na svoju partnericu, na ono što ona radi.

Uživaje u njenom govoru tijelu i neka vam svaki odnos bude ispunjen uzajamnim zadovoljstvom. Na ovaj način nećete morati razmišljati o tome hoćete li iznevjeriti svoju partnericu ako svršite prije nje.

Jedan od načina kontroliranja ejakulacije je i disanje. Osim opuštanja mišića na području stražnjice i nogu, a do čijeg stezanja dolazi u trenutku ejakulacije, važno je da muškarac nauči kontrolirati način disanja i da se opusti.

Iako je teško i za neke skoro neizvedivo, ali stručnjaci preporučuju da se tijekom odnosa ne misli na seks nego na nešto drugo, što vam je možda neprivlačno. Tako isto možete odgoditi svršavanje prije vremena.

Uz ovih nekoliko savjeta spolni odnos može trajati onoliko koliko vi to želite, ali važno je da dobro poznajete svoju partnericu i da ako je potrebno prije seksa pričate o onome što volite, a što bi radije izbjegli dok vodite ljubav.

Autor: S.Š., Foto: conrado/Shutterstock