Kako izbjeći svađu

meditacija na poslu

Kada čovjek osjeća ljutnju poželjno bi bilo da na neko vrijeme zastane te da tek kada se malo primiri nastavi sa svakodnevnim obavljanjem aktivnosti. Kako bi znali kako ljutnja i rješavanje iste, mogu utjecati na vaš život u nastavku vam donosimo nekoliko primjera.

Primjerice ako ste ljuti trebali bi obvezno izbjegavati sjesti u auto. Vožnja u takvom stanju ne može donijeti ništa dobro! Primjerice ako ste ljuti, možete izazvati automobilsku nesreću, jer nećete u potpunosti biti posvećeni vožnji, što znači da ćete biti skloniji pogreškama i rizicima.

Kako u organizam ne bi unijeli više kalorija nego je to potrebno, savjetuje se da dok ste u stanju ljutnje i bjesnila da izbjegavate hranu, posebice onu kaloričnu i slatku. Tijelo u trenutku ljutnje traži slatko, ali nemojte pokleknuti kako se kasnije ne bi pokajali.

Nikada u stanju ljutnje nemojte posezati za alkoholom, jer ćete u tom stanju popiti više nego ste mislili i više nego vam je potrebno. Radije pričekajte da se smirite pa se s čašicom dobrog vina nagradite kada budete smireni.

U krevet se nikada ne odlazi ljut i to zapamtite. Ljutnja loše utječe na čovjekovo zdravlje, a ako čovjek legne u ljutom stanju, ta ljutnja će se samo još više razmnožiti u čovjeku i neće biti nikako dobro. Radije svoje probleme pokušajte riješiti prije spavanja.

Ako ste u svađi izgubili živce te došli do ruba, vrijeme je da svađu prekinete i da ne idete dalje. Svađa može biti opasna ako osobe koje u njoj sudjeluju nemaju mjeru i ne znaju kada treba stati. Pokušajte ostati sabrani te odustanite kada za to dođe vrijeme.

Nikada fizički ne pokušavajte ispucati svoj bijes jer to neće dobro završiti. Svako fizičko izbacivanje završava agresivnim ponašanjem koje treba izbaciti i koje se niti slučajno ne smije prakticirati kako ne bi izgubili kontrolu.

Ako bolujete od srčanih bolesti pokušajte se kontrolirati, posebice u svađama koje mogu povećati vaš krvni pritisak. Nakon svake svađe bi najbolje bilo provjeriti krvni tlak, ako imate bolesno srce kako bi si na vrijeme pomogli i kako bi izbjegli infarkt.

Autor: A.Z., Foto: SerrNovik/Shutterstock