Kako napraviti BB kremu

lijepo lice

Odkada se pojavila BB krema svakim danom ima sve više poklonika, a kako i ne bi kada za razliku od pudera koji u potpunosti zatvara pore i tako stvara razne tegobe kao što su prištići, BB krema njeguje osjetljivu kožu i sadrži zaštitni faktor koji štiti od sunca.

Sve u želji da pronađu idealni puder uz pomoć kojeg bi sakrile sitne nedostatke na licu, a koji pritom ne bi naškodio koži, nastala je potreba za kremom koja će pokriti mane na licu, učiniti kožu glatkom i savršenom baš kao što imaju sve poznate dame, koje viđate na naslovnicama modnih časopisa.

Kako je potreba za BB kremom postala sve veća, nije čudno što su mnogi poželjeli sami napraviti ovu čudotvornu smjesu koja djeluje blagonaklono na naše lice. Spomenuta krema ima i druge prednosti, a to je da djeluje kao njega protiv bora i ujedno pomaže održati svježinu kože.

Ako želite možete ju i sami napraviti, a potreban vam je tekući puder, krema za sunčanje i hidratantna krema. Ovako ćete biti sigurni što ste sve stavili od sastojaka, a i uštedjet ćete nešto od kućnog budžeta.

Kako bi dobili nijansu koja će odgovarati vašoj boji kože, važno je da odaberete tekući puder koji je malo tamniji od vaše puti zato što će u kombinaciji s hidratantnom kremom djelovati svjetlije. Tako ćete dobiti idealnu nijansu.

Kada ste odabrali najbolji puder potrebno je pripaziti na hidratantnu kremu. Nije svejedno što ćete kupiti, tako je za osjetljivu koža najbolja ona koja u sebi sadrži ulja bez alkohola koji bi mogli dodatno iziritirati kožu.

Za suhu kožu se preporuča krema bogata antioksidansima, a za masnu krema koja u sebi ne sadržava ulja. Bilo bi najbolje kada bi odabrali vodootpornu kremu za sunčanje jer će spriječiti klizanje znoja.

U posebnu posudu trebate staviti jednu malu žlicu tekućeg pudera, jednu malu žlicu kreme sa zaštitnim faktorom i pola male žlice hidratantne kreme.

Ukoliko primijetite da je smjesa previše svijetla dodajte puder, a ako je tamna posegnite za hidratantnom kremom. BB kreme pored toga što pokrivaju nepravilnosti na koži ujedno hidratiziraju kožu i tako pružaju sve što koži treba, a što puder nije mogao ispuniti.

Autor: S.Š., Foto: Ersler Dmitry/Shutterstock