Kako ispasti dobro na fotografiji

kako ispasti dobro na fotografiji

Fotografiranje je danas apsolutno popularno, te se fotografiraju svi gdje god stignu. Fotografiranje je pospješila upotreba mobitela s fotoaparatima, pa svakodnevno fotografiraju i mladi i stari. U nastavku vam zato donosimo par trikova kako ispasti dobro na fotografiji.

Ukoliko na fotografiji želite naglasiti usne, najbolje je da usne uljepšate nekom intenzivnom bojom, primjerice u boji šljive. Ukoliko je riječ o neprofesionalnim fotografijama, izbjegavajte šminkanje usana s crvenim ružem.

Što prirodnija frizura na fotografiji, izgledat će puno bolje od bilo koje frizure s puno laka i zategnutosti.

Kako bi na fotografijama sakrili podbradak, jednostavno samo prilikom fotografiranja izdužite vrat za par centimetara. Ovaj potez će napraviti čuda.

Kako bi izbjegli sjajno lice na fotografijama, matirajte ga pomoću mat pudera za lice. Pokušajte da vam se na fotografiji jedino sjaje obrazi, nos i usne.

Pronađite svoju pozu za fotografiranje! Trudite se biti što prirodniji, jer će takva poza najbolje ispasti na fotografijama. Izbjegavajte napučene usne i umišljene seksi poglede, ukoliko na fotografiji ne želite ispasti smiješno.

Kako bi na fotografiji izgledali što vitkije i ljepše, nikada se nemojte slikati frontalno, nego uvijek stanite u dijagonalnu pozu koja će vas izdužiti.

Ako prisustvujete svečanoj večeri, gdje znate da se trebate fotografirati, pokušajte to obaviti prije nego popijete koju čašicu više, te prije nego make up nestane i lice vam se počne sjajiti. Pokušajte se fotografirati još dok ste u punom sjaju, a poslije se u potpunosti opustite i maknite od fotoaparata.

Isto tako kako bi vam fotografije ispale najbolje što mogu, važno je da se malo pozabavite opcijama fotoaparata, te da ga znate u svakom trenutku pravilno namjestiti, kako bi fotografija naravno ispala najbolje što može.

Najbolje doba dana za fotografiranje je sumrak. U sumrak ispadaju najljepše fotografije, čak toliko lijepe da će vam i sve nedostatke ukloniti. Jednostavno je ovo doba dana savršeno za fotografiranje.

Kako bi prilikom smijanja na fotografiji sakrili što više, bore oko očiju i usana, najbolje bi bilo da se smijete na fotografiji, ali izgovarajući slovo e!

Budite zadovoljni svaki put kada pogledate fotografiju jer ipak se radi o uspomeni koje ćete se uvijek rado sjećati.

Autor: A.Z., Foto: Yuri Arcurs/Shutterstock