Kako imati uredan ormar

isprobavanje odjeće

Sve žene su upoznate s onom famoznom rečenicom “nemam ništa za odjenuti” dok stoje pred prepunim ormarom koji jedva uspijevaju zatvoriti. Umjesto da pojurimo u trgovinu i kupimo još novih stvari koje ćemo neslavno pokušati ugurati u ormar i za deset dana ponovno kukati kako nemamo ništa za odjenuti, trebali bismo raskrčiti nered i pobacati odjeću koju ne nosimo. Iako se mnogima ovo čini riskantno i misli kako tek tada neće imati ništa za odjenuti, vjerujte, tek ćete tada nositi odjeću koju volite i koja vam dobro stoji.

Odjeća koja ima nekoliko sličnih rođaka

Majice na prugice, cvjetne haljine ili crne suknje… Ako imate nekoliko primjerka iste odjeće odvojite si jednu do maksimalno dvije duple stvari, a ostalo bacite ili donirajte. Možete i prodati ako su u dobrom stanju.

Nikad nošena odjeća

Mnogi od nas su se našli u situaciji da su kupili novu majicu, haljinu ili hlače uvjereni da im dobro stoje no kada su ih kod kuće pokušali ukombinirati s ostalom garderobom, osjećali su se čudno i nikad više to nisu odjenuli. U ovu kategoriju ulazi i odjeća koju ste nosili samo jednom ili dva puta, kao i odjeća koja je stekla naziv nova jer je niste nosili godinama. Sve to fino odvojite i bacite ili poklonite. Ako to niste nosili do sada, nećete nikada, vjerujte.

Odjeća za doma

Ako vam u ormaru vise vrećaste majice i trenirke tri broja veće koje nosite po doma kada se osjećate loše ili se želite pretvoriti u dekicu, bacajte to. Ono što nosite tako se i osjećate. Ljudi koji se svaki dan barem malo urede osjećaju se poletnije i imaju više energije za obaviti sve zadatke. Nije potrebno kod kuće nositi najnoviju odjeću i skupocjeni nakit, ali odjeća koja vam pristaje i u kojoj vas nije sram izaći iz kuće da vas vide prijatelji i kolege je sasvim dobar izbor. Sve ono što imate, a ne želite da vas itko vidi u tome, jednostavno bacite i nemojte se ni vi sami gledati u tome.

Za bolje dane odjeća

Ako imate odjeću koju čuvate za dane kada ćete smršavjeti, udebljati se ili kada će biti prikladna za vaš status ili posao, bacite je. Odjeća u vašem ormaru mora biti za danas i sada. Čak i kada se ne nosi, odjeća se stajanjem troši i vrijeme utječe na tkanine. One samo od stajanja mogu požutjeti, poprimiti neki miris ili jednostavno se raspasti. Ono što vam ne pristaje bacite.

Ako ste poslušali sve savjete, sada pogledajte u ormar. Sigurno je lijep osjećaj vidjeti sve posloženo. Možda vas sada hvata panika da imate malo odjeće, ali vjerujte niste bacili ništa što nosite. Bacili ste krš koji vam je zamućivao pogled da nađete ono što volite nositi i što vam pristaje.

Autor: J.S., Foto: Ariwasabi/Shutterstock