Kako gelirati nokte kod kuće

geliranje noktiju

Svaki put kada pogledate svoje nokte, zar ne bi bilo lijepo kada bi oni uvijek bili lakirani, lijepo oblikovani, a možda i gelirani? Nažalost neke žene zbog prirode posla nemaju previše razloga gelirati nokte, ali zato nemaju nikakvo opravdanje ako im nokti nisu uredni i čisti. Tako postoje poslovi na kojima žena mora imati lijepe nokte.

Možete li samo zamisliti kada se rukujete s potencijalnim partnerom, a cijelo vrijeme ste nervozni jer vam nokti nisu sređeni? To je zaista neugodna situacija, a nju ćete spriječiti tako što ćete svakih nekoliko dana nakon što odrežete nokte provjeriti je li sve u redu i treba li ih još urediti.

Za prekrasne nokte ne morate odlaziti u salon. Ako imate vremena i volje pokušajte sami napraviti geliranje. Radi se o kompleksnom postupku za čije usavršavanje treba malo vremena.

Dobro je znati da se možete naučiti kod kuće bez puno novaca uloženih u razne tečajeve. To što naučite sami nećete moći naplaćivati, jer je za to potrebna licenca. Ali to i nije toliko važno, ako uspijete sami svoje nokte dovesti do savršenstva.

Prije nego započnete s geliranjem morate nabaviti potrebnu opremu. To je UV lampa za nokte, gelovi za nokte (bez njih nećete moći ništa napraviti), kistovi za nanošenje gela, rašpica, aceton za skidanje laka te razni ukrasi kao što su šljokice.

Ako želite svoje nokte učiniti dužima potrebno je nabaviti kalupe za francusku manikuru koji se stavljaju na početak nokta. Kalupi se lijepe na prirodne nokte dok su još kratki nakon čega slijedi geliranje.

Nokte možete produžiti i pomoću šablona gdje se radi isključivo s gelom. Šablonu zalijepite na nokat i premažete gelom. Kada se gel osuši i šablona skine ostaje produženi nokat.

Ako želite uvijek možete izvježbati geliranje na svojim prirodnim noktima. Prije rašpanja skratite nokte na željenu dužinu i zatim krenite s oblikovanjem.

Gel nikada ne smije ići na sjajni nokat. Nokte treba prvo matirati nakon čega ide vodica koja uklanja vlažnost, a izgleda kao prozirni lak. Kada se osuši stavljate prvi sloj gela koji potom sušite u lampi oko 3 minute. Za što manje komplikacija najbolje je uzeti gel 3u1 te u jednom potezu riješiti sve.

Autor: S.Š., Foto: Justaman/Shutterstock