Remen s kopčom za jesen

remen s kopčom
Remen s kopčom, Foto: Gordana Sermek/Shutterstock

Davno je prošlo vrijeme kada je remen imao samo pragmatičnu svrhu kako bi održavao odjeću na mjestu i spriječio je da padne. Sa pojavom bolje krojene odjeće, njegova čisto funkcionalna uloga slabi. Nekada je siromašnim seljacima bilo sasvim dovoljno pričvrstiti radne hlače komadom konopa ili nekom kožnom vezicom, no remen je danas sjajan modni dodatak koji služi ujedno i kako bi podigao odjevne kombinacije.

Što vam padne na pamet kada pomislite na remen sa velikom kopčom? Možda Madonna koja pjeva American Pie ispred zastave ili pak neki kauboj na divljem zapadu koji je nakon dugog puta stepom i spavanja u čizmama pod otvorenim nebom sada naslonjen na šank nekog saloona.

No remen sa velikom kopčom sada je mnogo više no obilježje divljih muškaraca na još divljem zapadu. Danas njime možete poslati razne poruke i ovisno  o svome stilu birati veličinu i oblik kopče. Cvijeće, leptiri ili možda cirkoni za romantičarke. Kosturi ili rogovi za one koje vole malo mračniji stil ili pak obični metalni pravokutnik za minimalističke klasičarke koji bi se svidio i Modrianu.

Ovakav će remen najbolje doći do izražaja uparite li ga sa neutralnim modnim kombinacijama stoga se ne treba bojati zaviriti u ormar dečka, supruga, brata ili prijatelja. Kako su lijepo napomenuli u pjesmi grupe Garbage androgini stil je vrlo popularan. To što se odjenule košulju svoga dragog ne znači da ste muškobanjaste. Muška moda prerađena malom intervencijom poput remena sa velikom kopčom dobiva jednu dublju i subverzivniju dimenziju ženstvenosti.

Dakle trk po običnu bijelu košulju, vratite struk na njegovu pravu visinu i stegnite je remenom s kopčom. Odabarite onaj koji vam se sviđa i koji je usklađen sa vašim stilom i pogledom na svijet. Naravno da ako ste poslovne žena i želite odjenuti ovaj remen, u ured nećete odabrati onaj na kojem se nalaze jednorozi i duge već jednostavnije i pročišćenije varijante. Uživajte u modi i igrajte se njome, to je jedan od razloga zašto je ovdje.

 Autor: L.K. Foto: Gordana Sermek/Shutterstock