Prirodne boje za kosu

boje kose
Boje kose, Foto: Suslik19837Shutterstock

Gotovo da i ne postoji žena koja barem jednom nije stavila pramenove ili obojala cijelu kosu u potpuno drugačiju boju od prirodne. Druga boja kose i frizura najviše utječu na modne trendove, ukus i promjenu cjelokupnog stylinga. Ukoliko ste se odlučili za bojanje kose, trebali biste naprije znati nekoliko važnih stvari. Boje nisu zdrave, često uništavaju kosu i ne preporuča se njihovo korištenje prije osamnaeste godine.

Nekvalitetne boje česte su u frizerskim salonima, pogotovo kod početnika koji u svom poslu nemaju dovoljno iskustva. Osim toga, može doći do oštećenja kose, vlasišta pa čak i do ispadanja. Kako biste to izbjegli, umjesto uobičajenih boja za kosu, napravljenih na umjetan način i dodavanjem kemikalija, preporuča se korištenje prirodnih, odnosno biljnih boja.

Glavna je razlika između njih u samim sastojcima. Dok proizvođači u uobičajena bojila dodaju umjetne sastojke, preparate i razna kemijska sredstva, nimalo zdrava za vašu kosu, boje na biljnoj bazi ne oštećuju kosu. Upravo suprotno, na učinkovit i jednostavan način čine je ljepšom, mekom na dodir te mnogo sjajnijom.

Prirode boje nisu toliko jake, pa je potrebno nekoliko tretmana kako biste došli do željene boje, odnosno nijanse. Međutim, to se itekako isplati. Ukoliko vam je kosa uništena od stalnog feniranja, tretiranja štetnim sredstvima, peglanja, uvijanja ili vezanja u rep, boje na prirodnoj bazi sigurno će vam pomoći. Svojim prirodnim ekstraktima njeguje korijen i vrhove kose, koji su najčešće oštećeni i ispucali. Tada ste primorani odlaziti na šišanja, kako biste barem nekako doveli kosu u red.

Koristite li prirodne boje, šišanje više neće biti potrebno. One su bezopasne, što znači da gotovo nikad ne dolazi do alergijskih reakcija, crvenila ili svrbeža. Biljne boje za kosu nisu skupe, nanose se jednostavno i možete ih bez problema stavljati i kod kuće. Prvo nanošenje ipak biste trebali prepustiti stručnom frizeru koji će vam kasnije dati daljnje upute. Kosa će nakon bojenja izgledati savršeno, a vi ćete se osjećati prelijepo i samouvjereno.

Autor: D.Š. Foto: Suslik1983/Shutterstock