Kako dobiti dječaka

kako dobiti dječaka

Postoje razne teorije o tome kako dobiti dječaka, a iako se nekada sve usmjeravalo na ženu, danas prevladava mišljenje kako koraci za dobivanje dječaka uključuju oba spola, znači ne samo majku nego i oca. Za one koji se žele pozabaviti ovom teorijom slijedi nekoliko zanimljivih činjenica.

Odlučili ste da je došlo vrijeme za proširenje obitelji i imate jednu malu želju, a to je da prvo rodite dječaka? Za one koji vjeruju da postoje metode po kojima se to može odrediti, bilo bi dobro da prouče kineski lunarni kalendar na temelju kojeg se može predvidjeti spol djeteta ako se uračuna mjesec začeća i starost majke.

Budući roditelji koji žele dječaka trebali bi planirati vrijeme intimnih odnosa. Smatra se kako veliku ulogu igra točno vrijeme kada nastupa ovulacija, odnosno trebali bi imati odnose 12 sati nakon ovulacije i ne prije 24 sata nego nastupe plodni dani.

Točan datum ovulacije može se odrediti pomoću kalendara ili s trakicama koje se mogu nabaviti u svim ljekarnama. Muški spermatozoidi su manje izdržljivi i zbog toga je važno da odnos bude na dan ovulacije.

Nakon spolnog odnosa žena bi trebala leći na leđa i pričekati kratko vrijeme. Radi se o tome da spermiji dobiju priliku da dođu do jajne stanice.

Parovi koji ne mogu imati dijete prirodnim putem za pomoć se obraćaju liječniku, koji će im savjetovati umjetnu oplodnju bilo da se radi o inseminaciji ili in vitro oplodnji. Danas postoje metode koje daju odlične rezultate.

Žene koje žele roditi dječaka morale bi promijeniti prehrambene navike i ako već nisu početi više konzumirati hranu kao što je tjestenina, crveno meso, riba i svježe voće. Upravo će ove namirnice promijeniti kiselost organizma i tako mu omogućiti da se pripremi za narednih devet mjeseci.

Tijelu je potrebno da održi normalnu razinu šećera i nije važno samo što se jede, nego i koliko puta u danu. Savjetuje se obilan doručak i nekoliko obroka dnevno, plus tri glavna poput doručka, ručka i večere.

Bez obzira željeli više curicu ili dječaka važno je da trudnoća bude uredna i da majka i dijete budu zdravi. Svaka žena bi trebala paziti da tijekom devet mjeseci ima uredne životne navike i da se zdravo hrani.

Autor: S.Š., Foto: Odua Images/Shutterstock