Jeftina i moderna odjeća

moderna odjeća

Kao prosječna hrvatska djevojka ili žena za pretpostaviti je da pratite trendove i nove zanimljivosti koje se pojavljuju na modnoj sceni. Vjerojatno vam zatitra srce kada gledate neku sjajnu reviju i ne možete si pomoći da ne zamišljate te komade u svom ormaru. Realnost je naravno drugačija. Rijetko koja si može priuštiti te sjajne komade, pogotovo ako ste mlada djevojka, tek na početku karijere, i stoga oni ostaju samo puste želje.

No, ne mora biti tako neki modni brandovi su se pobrinuli da se i mi možemo osjećati poput zvijezde i nositi najnoviji model. Prostor za razvoj u ovakvom smjeru pronašli su španjolski H&M, talijanska Zara i britanski Top Shop. Ako si ne možete priuštiti originalni komad iz kolekcije nekog velikog dizajnera, nema problema.

Već godinama mnoge komercijalne modne kuće provode ovu praksu sa odličnim rezultatima. Jedina razlika su varijacije u bojama i izbor pristupačnijih materijala, koji nisu toliko ekstravagantni i jednostavni su za održavanje.

Počelo je zapravo kao trend kojim će svakoj od nas moći biti dostupan modni novitet, ali sa vremenom su i dame iz visokog društva prihvatile ove male varijacije na temu i nije rijetkost vidjeti recimo Michelle Obamu, Pippu ili Catherine Middleton ili Stacey Kebler u odjeći ovih modnih marki.

Naravno da je lijepo imati dizajnerski komad u kojem se osjećate kao da je svijet vaš, koji znate da su dirale vješte ruke i izradili vrhunski profesionalci od najfinijih materijala, ali i jeftinije verzije imaju svojih prednosti.

Dok ćete se u originalnoj haljini možda osjećati kao Fabregeeovo jaje, tako ćete se morati i ponašati. Morat ćete pripaziti na kretnje i eventualna oštećenja ili mrlje koje bi se mogle dogoditi tokom nošenja, dok jeftinija varijanta pruža slobodu, ali ne na uštrb stila. Stil se ne može kupiti, samo razviti.

Ako ipak volite luksuzne komade, zašto se ne biste poigrale. Na haljinu od dvijestotinjak kuna obucite najskuplje cipele koje posjedujete ili neki vintage komad.

Kombiniranje takvih disonanci neopisivo je privlačno, da ne spominjemo zabavno. Recimo jednostavna haljina iz H&M-a uz bakin nakit sa patinom povijesti i sjećanja. Očaravajuće.

Ako vas zanima odjeća, a financije vam ne dopuštaju ekstravaganciju, pokušajte i sa mnogim second-hand prodavaonicama koje su niknule oko nas.

Raspitajte se o kvalitetnim dućanima u svojoj blizini i posjetite ih. Često se mogu pronaći potpuno novi komadi koji još imaju etiketu. Cijena je obično izuzetno pristupačna, stoga se ne morate ustručavati čak i ako se zaljubite u nekoliko komada.

Autor: L.K., Foto: Kiselev Andrey Valerevich/Shutterstock