Indigo djeca, posebno nadarena i talentirana

dijete u prirodi

Prema teoriji New Agea, indigo djeca imaju određene sposobnosti pomoću kojih jako dobro shvaćaju ljude s kojima dolaze u kontakt, oni jako dobro znaju koja je njihova uloga na ovom svijetu, te nam pomažu u pronalaženju naše istine, svrhe i vlastitog mira. To su djeca posebno nadarena i talentirana, iako se mogu, zbog svog buntovničkog duha, pobrinuti da se prema njima ponašamo kao s neukom djecom.

Ona se teško pokoravaju pravilima i vole im prkositi. Svoju dozu bunta često zadrže i do odrasle dobi, no uglavnom je riječ o suptilnom suprotstavljanju tako da ih neki čak zovu manipulatorima.

Lako ćemo ih prepoznati jer su to djeca koja postavljaju mnoštvo onih dosadnih, nemogućih pitanja na koja vrlo često ne znamo odgovor.

Vrlo su kreativni, zaljubljenici u znanstvenu-fantastiku, vile, čarobnjake i parapsihologiju. Oni su vrlo često frustrirani lošim načinima na koji se neke stvari rade, te obično imaju mnogo bolje rješenje. Povremeno im je potrebna tišina, samoća i mir. Ova djeca moraju osjećati sigurnost, ona im govori da je u redu da stvari rade na drugačiji način, a najbolje što im možemo pružiti je da im damo dovoljno prostora.

Većina ove djece vide anđele. Oni katkad detaljno opisuju što vide, smatrajući da objašnjavaju svijet oko nas. O svemu tome govore otvoreno, dok ih se ne obeshrabri. Oni su fascinirani točnošću i međuljudskim odnosima, a rođeni su da služe svojim roditeljima i prijateljima kao nositelji mudrosti poslani s neba. Vrlo su intuitivni i mogu imati vizije i unaprijed predvidjeti što će se dogoditi.

Indigo djeca od svih nas očekuju da radimo ono što oni prirodno čine, ukoliko “nismo poslušni”, samo nas tjeraju da svladamo situaciju i zavladamo našim životima. Oni svojom inteligencijom nama pomažu u općoj duhovnoj obnovi. Govorimo, dakako, o djeci kojoj je u prirodi da zahtjevaju poštivanje i pravednost, i vrlo burno reagiraju na svaku nepravdu. Zaokupljaju ih teme koje su daleko iznad njihove dobi, poput gladi u svijetu, ratova i ekološkog onečišćenja.

Indigo djeca naziv su dobila prema boji svoje aure – indigo plave. Oni također vide oblike i kretanja misli, neki čak vide i svoje prošle živote. Ovoj djeci doktori često dijagnosticiraju ADHD – laički rečeno, hiperaktivnost, i prepisuju im lijekove. Tek su se posljednjih godina počele otvarati ustanove koje takvu djecu tretiraju glazbom, bojama i brojnim alternativnim metodama. Roditelji indigo djece ne smiju ih tretirati kao djecu, već kao sebi ravne. To ne pokušavajte promijeniti jer vam neće uspjeti!

Foto: BestPhotoByMonikaGniot/Shutterstock