Visoki rep je uvijek in

visoki rep
Visoki rep, Foto: carlo dapino/Shutterstock

Bilo da idete na posao, kavu s prijateljicama, ili na domjenak visoki rep će uvijek dobro doći. Poseban je, lako se složi i nikada nije dosadan. Takva frizura prolazi dobro u različitim situacijama, a ne postoji žena koja nije barem jednom probala složiti visoki ili konjski rep.

Dužina kose je važna i zato ju puštajte. Pazite svaki mjesec naraste jedan centimetar kose. Dobrodošao je visoki, sa strane ili niski rep. Svaka od ponuđenih frizura zahtijeva malo vremena i strpljenja. Ako želite složiti visoki rep potrebno je pripremiti kosu kako bi ju što lakše svezali da vam ništa ne strši sa strane.

Ako ste netom oprali kosu, dajte si truda i isfenirajte ju tako da vam lijepo pada po ramenima i da svaka dlaka stoji na svom mjestu. Osim feniranja možete se poslužiti još nekim trikovima kao što je pjena ili gel za kosu. Upravo će vam ti preparati pomoći da vam kosa bude uredna i spremna za vezanje u rep.

Pogledajte video i saznajte kako složiti opušteni visoki rep.

Visoki ili konjski rep kako nose poznate osobe iz svijeta filma i glazbe moguće je napraviti bez ičije pomoći uz nekoliko dodataka. Uzmite češalj za tapiranje, ukosnice i tanku gumicu za kosu. Gumica mora biti od tankog materijala kako se ne bi primjetila.

Kod tapiranja morate pripaziti kako ne biste pretjerali, jer ne želite izgledati kao da ste izašli iz cirkusa. Ako želite uzmite prednji pramen kose, natapirajte ga i zakačite ukosnicom. Uzmite ostatak kose i zavežite pomoću gumice. Za kratko vrijeme spremni ste za izlazak.

Visoki rep možete složiti i bez tapiranja. Potrebno je staviti lak za kosu kako bi svaka dlaka bila na svom mjestu, a ako ne želite kosu maltretirati s lakom ili pjenom, poslužite se peglom. Ona će vam pomoći dovesti kosu u red.

Autor: S.Š., Foto: carlo dapino/Shutterstock