Flamboyage pramenovi

grijanje u kupaonici
Grijanje u kupaonici, Foto: photosphobos/Shutterstock

Nakon ombrea, balayagea i mnogo sličnih tehnika, pažnju trendseterica zaokupila je nova tehnika bojenja kose – flamboyage. Ova tehnika spoj je balayage tehnike i ombre tehnike i to tako da uzima najbolje od obje. Ono što je toliko privlačno kod ovakvog bojanja kose je to što se postiže dojam gušće kose, svježe boje i dubine frizure. Zbog toga odlično stoji ženama s kovrčavom kosom ili onima koji vole svoju kosu oblikovati u valove.

Flamboyage tehnikom kosa se boja u nekoliko nijansi, tako da krajnji rezultat izgleda prirodno. Zbog toga je važno postići postepeni prijelaz iz jedne boje u drugu, što zajedno ostvaruje dojam gustoće kose. Upravo zbog prirode ove tehnike, primjenjuje se najčešće na smeđoj ili tamnosmeđoj kosi, a manje kod plavih nijansi.

Izrada flamboyage pramenova

Flamboyage tehnika u mnogočemu je slična balayage tehnici, ali se razlikuj u tome što su, za razliku od balayagea, pramenovi kod ove tehnike puno izraženiji. Također, flamboyage uzima nešto i od ombre tehnike, a to su blago posvijetljeni vrhovi pramenova. Ipak, ti pramenovi moraju izgledati kao da su posvijetlili na suncu, stoga moraju biti decentno izraženi i dobro uklopljeni u ostale boje kose.

Flamboyage se izvodi posebnim trakama koji moraju biti ljepljive, poput folije Na njih se pramenovi prislone i odvoje, pa se pobojaju samo oni koji ostanu na foliji. Zbog toga je moguće kontrolirati koliki će biti kontrast pramenova i postići da kosa na kraju ipak izgleda prirodno, te istovremeno izbjeći pramenove s jasno vidljivim prijelazima.

Postupak bojanje kose ovom tehnikom može trajati od jednog do šest sati, što ovisi o tome koliko boja želimo staviti te o samoj gustoći kose. Pramenovi se najčešće pobojaju u smeđe nijanse. Mogu ići od boja karamele prema boji tamne čokolade, također boje mogu biti i pastelne ili crvene, ovisno o želji klijentica, ali i boji njihove kose.

Flamboyage je idealan za tamnu kosu

Upravo je tamna kosa najbolja za ovu tehniko bojenja, jer se u njoj može kombinirati veliki broj nijansi, što je i cilj flamboyagea. Ipak, što je kosa tamnija, to je potrebno više posjeta frizeru da bi se ostvario najbolji učinak bojanja, pogotovo s obzirom na plave ili pepeljaste vrhove koji su također dio ove tehnike, a koje je na tamnoj kosi teže postići.

Održavanje frizure s flamboyage tehnikom također zahtjeva minimalno truda za kasnije održavanje, baš zbog velikog broja pramenova različite svjetline. Zbog toga se izrast kose vrlo slabo primijeti i treba proći puno vremena dok ne postane očit. Zato je ovakva frizura idealna za sve one koje žele biti u trendu, ali ne žele biti posve vezane za svog frizera.

Autor: V.B., Foto: BestPhotoStudio/Shutterstock