Pletenica oko glave

pletenica-frizura

Pletenica oko glave još je jedna dojmljiva frizura koju je vrlo jednostavno napraviti, iako se na prvi pogled čini kompliciranom. Puno ju je lakše raditi na tuđoj glavi, stoga je napravite nekome ili, ako je želite i sami nositi, zamolite nekoga da je vama napravi. Ovo je vrsta frizure koja puno bolje funkcionira kao svečana frizura. Ima zanimljivu pletenicu koja prolazi duž kose, ostavljajući dojam waterfall frizure u kombinaciji s obrnutom francuskom pletenicom.

Sve što vam treba za napraviti ovu frizuru je češalj i jedna mala silikonska gumica. Najprije počešljajte svu kosu. Uzmite pramen s prednje strane, najbliže licu i podijelite ga na tri dijela. Prekrižite prva dva pramena, i to odozdo, pa s trećim uzmite jedan pramen sa strane kose i s njima počnite plesti pletenicu. Isto učinite sa svakim sljedećim pramenom. Uzimajte kosu najbližu pletenici i upletite je u obrnutu francusku pletenicu. Uzimajte kosu i s druge strane glave, tako da s lica podignete cijelu kosu.

Kada cijeli gornji dio kose bude upleten u pletenicu, počnite uzimati tanke pramenove od kose koja pada. Tako ćete stvarati dojam waterfall frizure. Pletite pletenicu i polagano je “vijugajte” po stražnjoj strani glave. Izgledat će kao da je pričvršćena za kosu. Pletite je sve dok ne u nju ne upletete sve slobodne pramenove. Ispletite je sve do vrhova kose, pa pričvrstite silikonskom gumicom. Ova vrsta gumice će najbolje držati mali pramen kose koji ste vezali i neće kliziti.

Na kraju malo prstima razdvojite pletenicu. Pazite da skroz ne izvučete pramenove. Razdvajanjem pletenice frizura neće izgledati previše čvrsto stegnuta i smanjit će se dojam strogosti. Što više opustite pramenove pletenice, to će frizura izgledati ležernije. Još je možete cijelu posprejati sprejem za kosu, kako bi bila čvršća i duže ostala čitava.

Ako radite frizuru za svadbu ili neko drugo cjelovečernje slavlje, možete u kosu, prije nego je raščešljate na početku rađenja frizure, staviti malo pjene ili gela za kosu. Tako će frizura biti još čvršća. U nju možete staviti još i umjetno cvijeće ili neke druge ukrase, što će još više podignuti frizuru i dati joj svečani izgled. Tako sigurno neće proći nezamijećeno.

Autor: V.B., Foto: Bork/Shutterstock