Feng Shui u kupaonici

feng shui

Što se tiče uređenja doma prema pravilima Feng Shui-a, kupaona je prostorija koja za uređivanje predstavlja veliki izazov. Kupaonica sadrži pozitivne elemente, poput vode, koja dolazi i odlazi, što znači da svojim dolaskom donosi dobru energiju i da sa odlaskom isključuje energiju.

Ukoliko sami dizajnirate i uređujete svoju kupaonicu, bitno je da pronađete ravnotežu energije, te da umanjite negativno, a povećate pozitivno. Izbaciti negativno energiju iz kupaonice nije teško, a to ćete postići tako da vam poklopac od wc-a uvijek bude poklopljen, a vrata od kupaone zatvorena. Isto tako odvode u umivaoniku, kadi ili tuš kabini, isto tako uvijek imajte začepljene, dok se naravno ne koriste.

Neka vaša kupaonica bude uvijek čista, jer joj na taj način zadržavate protok dobre energije. Neka vam na kadi ili umivaoniku ne bude puno stvari, nego samo one koje svakodnevno koristite i koje vam stvarno trebaju. Čista kupaonica pojačava dobru energiju!

Ogledala u kupaonici pojačavaju dobru energiju, te su važna u toj prostoriji. Koliko god imate prostora u kupaonici, što više prostora iskoristite na ogledala. Osim dobre energije, ogledala će reflektirati prirodno svijetlo.

Prirodno svijetlo je među najvažnijim stavkama uređivanja prema Feng Shui-u. Neka vam u kupaonici bude barem jedan prozor, koji ćete prekriti zavjesom, kako bi zadržali privatnost, a opet imali prirodnog svijetla. Prirodna svijetlost će u kupaonicu unijeti ravnotežu u prostoru i osjećaj topline.

Kako bi protok energije u kupaonici bio u dobrom stanju, trebate biti sigurni da vam je i odvod u ispravnom stanju. Ispravan protok vode će lošu energiju zamijeniti dobrom. Kako bi potaknuli dobru energiju u domu i čistoću, trebali bi koristiti prirodne proizvode za čišćenje.

Biljke su jako dobre u čišćenju energije, a mogu biti i jako dobar dizajn. Negativnu energiju iz prostora ukloniti će i dobra ventilacija. Ukoliko ne znate koju biljku bi odabrali za kupaonicu, bambus je najbolji izbor, jer predstavlja sreću.

Bilo bi najbolje kada bi bambus postavili pored ogledala, jer ćete na taj način udvostručiti sreću. Kupaonica pročišćava duhovno i fizički, u njoj osoba sa sebe pere staru energiju i puni se novom. Zato uredite svoju kupaonicu prema ovim pravilima, i imati ćete pozitivniji život.

Autor: A.Z., Foto: photobank.ch/Shutterstock