Feng Shui božićno uređenje doma

feng božić

Koliko god se svi veselili Božiću i blagdanima oko njega, to blagdansko razdoblje je postalo vrlo stresno za većinu ljudi. Jeste li znali da postoji nekoliko Feng Shui trikova uz koje ćete vratiti mirnu i skladnu energiju u svoj dom, te ćete napokon bez stresa moći uživati u Božićnim blagdanima. Neke od njih vam donosimo u nastavku!

Božićno drve stavite na istočnu stranu doma, kako bi ojačali obiteljske veze i sklad. Ukoliko želite u svoj dom unijeti zdravlje u obitelji, onda božićno drvce stavite na istočnu stranu, ukoliko želite unijeti novac i obilje, onda božićno drvce stavite na jugoistočnu stranu, a ukoliko želite unijeti slavu i ugled, onda ga postavite na jug.

Božićno drvce ukrasite prema bojama drvca, što znači da ukoliko imate bijelo ili srebrno drvce, ukrasiti ga trebate sa puno zelenila, te crvenih ukrasa koji će pružiti ravnotežu. Ljubičasti ukrasi su povezani sa srećom, bogatstvom i moći, plavi i zeleni imaju smirujući utjecaj. Za ukrašavanje drvca najbolje je koristiti ukrase koji su vam dragi i trebala bi ga kititi zajedno cijela obitelj. Ukoliko želite sklad u obitelji neka božićno drvce kiti cijela obitelj zajedno.

Kako u zimskim mjesecima ne vidimo puno svijetla, trebali bi ga unijeti u svoj dom. Za unošenje svijetlosti i topline u dom, koja fali tokom zimskih mjeseci, upalite svijeće. Možete koristiti svijeće različitih visina, sobne svjetiljke ili božićne lampice. Svijeće je najbolje postaviti na jug, jugozapad, sjeveroistok i centar doma. Svijeće će unijeti toplinu, svježinu, hranu i čistoću, koje će ispuniti vaš prostor zdravim energijama.

Ukrašavanje doma Anđelima donijeti će u vaš dom ljubav i mir. Možete unijeti i ukrase koji predstavljaju obilje, kao što je zdjela puna voća koju trebate postaviti na stol, jabuke ispod bora ili čokoladne kovanice koje trebate objesiti na drvce.

Opuštenu i dobru atmosferu možete stvoriti sa mirisnim štapićima, eteričnim uljima ili mirisima friško pečenih kolača. Najbolji mirisi za zimske dane su klinčić, cimet, bor, mandarina, naranča i limun.

Biljke su uvijek savršen izbor za pročišćavanje zraka. One će osim zraka pročistiti i energiju u prostoru, te će umiriti prostor.

Autor: A.Z., Foto: Ingrid Balabanova/Shutterstock