Kako ostaviti dobar dojam na prvom spoju

prvi spoj

Prvi spojevi su uvijek dobar trening za živce, i za muškarce i za žene. Vrlo je vjerojatno da ćete samo jednom imati šansu ostaviti prvi dobar dojam. U tome će razgovor imati najveću ulogu, i na temelju njega će se odlučivati da li ćete vas dvoje krenuti dalje, ili se više nećete vidjeti. U nastavku vam donosimo nekoliko stvari koje žene nikad ne bi trebale reći muškarcima na prvom spoju.

Znaš li na koga me podsjećaš?

Muškarci vole za sebe misliti kako su najposebnija i najunikatnija bića na planetu, potkopavanjem tih misli, vrlo vjerojatno nećete imati želju vidjeti vas nakon prvog spoja. Ukoliko vas primjerice podsjeća na nekog muškarca sa posla, zadržite tu misao za sebe, i nemojte ju reći na glas. Uspoređujući muškarca sa drugim muškarcem može dovesti do toga da se on osjeća da ima konkurenciju. A najgore od svega je da ga uspoređujete sa  bivšim dečkom, bez obzira što ne osjećate više ništa prema njemu. Uspoređivanje muškarca sa bivšim, može navesti na mišljenje kako bi radije da je on netko drugi, nakon čega ga sigurno više nećete vidjeti.

Joj daj molim te, uopće ne izgleda dobro…

Za prvi spoj ste se vjerojatno spremali jako dugo i jako se potrudili izgledati najbolje što možete, no kao i većina žena, vrlo vjerojatno se ne osjećate tako. No, ako vam muškarac na spoju kaže da izgledate lijepo, nemojte nikada odbaciti taj kompilment! Kada kaže da ste lijepi, onda tako i misli. Odbacivanjem komplimenta, dovodite ga u nesigurnost, a i za ženu je to jako neprivlačno. Zato prilikom dobivanje komplimenta od muškarca, samo recite hvala.

Ja, ja ,ja…

Nemojte nikada pričati samo o sebi i ne dati muškarcu da dođe do riječi. Nitko ne voli samo šutiti… Ako želite da muškarcu bude lijepo sa vama i da se osjeća poželjno, pustite mu da priča o sebi i slušajte ga sa zanimanjem, iako vas možda ne zanima to o čemu priča. Zapamtite da za je za zdrav odnos potrebna interakcija.

Muškarci su budale…

Ukoliko o muškarcima imate mišljenje da su budale, i to svi do jednog, zadržite to mišljenje za sebe i prijateljice. Niti slučajno nemojte to mišljenje izražavati muškarcu, pogotovo ne na prvom spoju, jer je i taj muškarac onda jedan od tih budala, koji vas nakon toga više neće htjeti vidjeti..

A za ostavljanje najboljeg dojma, najbolje je da budete onakvi kakvi jeste i da ne glumatate. Opustite se, uživajte i ne zaboravite na osmijeh.

 

Autor: A.Z., Foto: Aleksandr Markin/Shutterstock