Domaći recepti za ljepotu

krema i ulje od avokada

U vrijeme kada vam nije svejedno koliko ste potrošili na tretmane ljepote, dobro je znati kako postoje metode uz pomoć koji će vaša koža biti božanstvena, a što ne košta puno. Domaći recepti za njegu kože vama su na dohvat ruke i nalaze se u vašem domaćinstvu, a samo morate znati kako ih iskombinirati.

Postoje razni preparati za njegu kose koji imaju visoke cijene i nisu dostupni svakome. Vaša kosa može biti prekrasna, sjajna i mekana uz pomoć dva ključna sastojka, a to su neizbježno maslinovo ulje i avokado. Ako vam je problem nabaviti avokado možete se poslužiti i bananom.

Uzmite avokado ili bananu, ogulite voće i dobro usitnite. Zatim dodajte nekoliko kapi maslinovog ulja i sve dobro promiješajte. Domaću smjesu stavite od sredine prema vrhovima kose. Omotajte kosu u obliku punđe i prekrijte ručnikom ili kapom. Pričekajte oko pola sata i nakon toga isperite kosu.

Imate li problema sa suhom kožom? Cijena krema kreće se od 15 do 60 kn ovisno koja je firma u pitanju. Ponekad se pokaže da te kreme i nisu tako djelotovorne, pa bi bilo najbolje kada bi pokušali s domaćim receptom uz koji će vaše ruke ponovo biti mekane.

Uzmite limun, narežite ga na pola i dobro ocijedite. Unutrašnji dio iskoristite kako bi s njim protrljali po svim dijelovima kože koji su suhi i oštećeni. Limunska kiselina je pravi lijek kada je u pitanju omekšavanje kože.

Uf kako vam je odbojno svakodnevno skidanje šminke prije spavanja. Bez obzira na to, svjesni ste kako ne možete leći sa šminkom na licu. Postoje razni načini kako možete ukloniti šminku, a sada iskušajte i vazelin. Stavite ga malo na suhu ili mokru vatu i razmažite preko cijelog lica.

Nećete pogriješiti pokušate li i s flanelskom krpciom. Smočite ju i počnite lagano trljati po licu. To je još jedan način kako možete ukloniti sve ostatke prljavštine koji su ostali na licu. Pronađite provjerenu metodu za koju ste sigurni da će vam pomoći.

Autor: S.Š., Foto: Andrelix/Shutterstock