Crne kožne rukavice, obavezan zimski detalj

Crne kožne rukavice, Foto: drvglvd1/Flickr

Bitan odjevni predmet po zimi osim jakni čine i rukavice. Ne samo da nas griju već nas čine i elegantnima. Rukavice kao takve već postoje dosta dugo i možemo reći da se s vremenom dizajn dosta mijenjao, od kratkih do dužine tri četvrtine tako da padaju ispod lakta ili Audrey Hepburn dizajn.

Danas se uglavnom spominju kožne rukavice klasične kratke dužine koje su šivane od različitih materijala. Postoje rukavice od visoke kvalitetne kože kao što je to Nappa koža, koje su najbolje ako želite formalan i klasičan izgled.

S takvim rukavicama će vam biti ugodnije i ljepše ćete se osjećati. Ako se odlučite na kupnju kožnih rukavica tada dobro razmislite i vidite jeste li tip osobe koji puca na eleganciju ili više volite eksperimentirati.

Ako ste više buntovni tip koji ne voli klasiku, dapače smatra je dosadnom, tada će vam idealno odgovarati rukavice kojima vire prsti, znači kao da nisu do kraja dorađene nego ih je netko ostavio na pola.

Takav stil su oduvijek voljeli bajkeri, odnosno motociklisti i stoga se oduvijek povezivao s pobunjeničkom crtom koju nosimo u sebi. Ako ste više klasični tip, tada se možete odlučiti za obične modele bez ikakvih dodataka, za rukavice s mašnom te sa volančićima na rubu.

Isto tako ne morate ako ne želite nositi crne rukavice. Danas na tržištu možemo naći stvarno svakakve boje od smeđe, zelene, ljubičaste itd. Kao što vidimo modela ima jako puno i trebaju odgovarati našem karakteru, treba paziti da i ostatak obleke ide u tom smjeru, odnosno ne treba zaboraviti napomenuti kako se rukavice trebaju slagati s robom koju smo obukli.

Znači ako smo danas opaki, buntovni i želimo obući rukavice s otvorenim prstima tada ćemo i ostatak onog što nosimo prilagoditi tim rukavicama. Ako moramo na neki sasatanak i želimo izgledati poslovno, tada ćemo se naravno odlučiti za klasične kožne rukavice koje će pasati onom što smo namjeravali obući za taj dan.

Kožne rukavice su, kao i svaki drugi modni detalj koji izaberemo, jako bitne i ne smijemo zanemariti da uz to što nas griju čine još i da dobro izgledamo. Kao što je crna haljina svevremenska tako su i crne rukavice najsigurniji izbor s kojim jednostavno ne možete pogriješiti kako god ste se odlučili obući.

Autor: I.H. Foto: drvglvd1/Flickr