Ugg čizme popularno zvane i uggsice

Uggsice, Foto: Andrey Burmakin/Shutterstock

Kad bi sad postavili pitanje koliko žena trenutno nosi uggsice, mislim da bi teško izbrojali i ne bismo pretjerali kad bi rekli skoro svaka treća. Fenomen jer ga tako možemo nazvati, pojavio se nedavno i najavio sezonu čizmica koje su nešto između buca i klasičnih čizmi.

Svi znamo kako uggsice izgledaju, ali tko je njihov proizvođač, tko je taj zbog kojeg svi izgledamo kao klonovi dok hodamo po gradu i pokušavamo biti trendi? Mislimo da želite znati da su Ugg čizme prvi put napravljene u Australiji iako se o točnom datumu još raspravlja.

Ugg čizme su izrađene od ovčje kože s runom, a džon je napravljen od gume. Materijal ovih čizmi omogućuje nozi da ostane suha i drži vlagu podalje od same noge. Koža od koje su rađene ove čizme djeluje termostatski gdje vlakna od vune kao glavnog materijala dopuštaju cirkulaciju zraka održavajući stopala na sobnoj temperaturi. Ugg čizme su u stanju držati noge toplim na relativno niskoj temperaturi i zato se smatraju idealnom zimskom obućom.

Modeli koji su se pojavili na tržištu su različiti, od onih u rasponu do iznad gležnja do čizma koje idu iznad koljena. Dostupni su u nekoliko različitih boja i proizvedene od nekoliko različitih proizvođača.

Danas se na tržištu mogu naći poprilično uspješne kopije ovih čizmi i to najviše od klokanovog krzna, čak postoje i od sintetskog materijala. Bitno je da je njihova cijena puno niža od originala što se u biti i podrazumijeva. Ove čizme počele su nositi i velike zvijezde kao što su Sarrah Jessica Parker i Kate Hudson za koje je poznato da kad nešto obuku da to automatski postaje hit.

Vidimo da su i velike svjetske zvijezde prepoznale kvalitetu ovih čizmi, koje ujedno što griju su i modni “must have” ove sezone.  Kako su izazvale buru u modnom svijetu po tome tko će ih prije imati, tako su  izazvale puno kontroverzi glede materijala od kojeg se rade.

Naime kako je i Pamela Anderson bila jedna od onih koja je s ponosom noslila ova čizme, ubrzo nakon što su se digli borci za zaštitu prava životinja, javno odrekla tvrdeći da mora postojati alternativa kako se ne bi koristilo životinjsko krzno. Kakvo god mišljenje imali o tim čizmicama, činjenica je da su nezaobilazan komad obuće na cesti, u autu, tramvaju, vlaku i autobusu.

Foto: Andrey Burmakin/Shutterstock