Bootcut traperice

bootcut traperice
Bootcut traperice, Foto: Piotr Marcinski/Shutterstock

Traperice su svakoj od nas jedan od najdražih odjevnih predmeta i možemo li uopće zamisliti svoj ormar bez ovih sjajnih modnih komada. Kako su one dospjele na naše police to je već jedna duga priča koja započinje još u 19. st. kada su gospoda Strauss i Davis načinili prve traperice za vrijedne radnike kojima ja trebala čvrsta i izdržljiva radna odjeća.

Od radne odjeće su evoluirale u subverzivni komad koji je izazivao takvo zgražanje kod starijih generacija da su čak i bile zabranjivane u ustanovama poput škola ili fakulteta. Razvoj subkultura posebice je pogodovao širenju traperica, bilo da se radi o trapezicama ili potpuno poderanim i izblijedjelim trapericama.

Danas se ovim udobnim i praktičniom hlačama više protiv ničega ne bunimo. Bunt možete ostaviti po strani i jednostavno samo odaberite model koji vam se sviđa. Jedne od ženskih miljenica svakako su bootcut traperice. Znate li kako su one dobile svoje ime?

Suprotno uvriježenom mišljenju ne radi se o kombinaciji riječi booty (stražnjica) i cut (rez), već dolazi od riječi boot (čizma). Dakle ove traperice su posebice namijenjene tome da mogu akomodirati nošenje čizama tj. da ih se može navući preko čizama.

Načinjene su tako da su uske do koljena i zatim se blago šire prema van kako bi vam dopustile da u kišne i hladne dane ugurate čizme ispod njih za razliku od skinny traperica sa kojima ovo ne bi bilo moguće. Stoga što odjenuti na ovakve dane i sa kakvim čizmama ukombinirati bootcut traperice?

Zapravo imate veliku slobodu pri odabiru čizama. Jedino ne preporučamo jako debele zimske čizme. U tom slučaju jednostavno ugurajte traperice u čizme. Za obične jesenske, čija svrha je više da vam održavaju noge suhima nego grijanje, možete se poigrati visinama. Sve je dopušteno, od gležnjača do onih koje se penju do koljena. Za casual kombinacije uparite ih sa zanimljivm i zaigranim majicama s natpisima, a za nešto profinjenije varijante možda pokoja košulja i lijepi satenski prsluk. Uskočite danas u svoje omiljene traperice.

Autor: L.K. Foto: Piotr Marcinski/Shutterstock