Moderne frizure za okruglo lice

djevojka s dugom kosom

Prije odabira frizure svaka osoba bi trebala znati kako postoji nekoliko oblika lica prema kojima se treba ravnati. Dakle postoji okruglo lice, duguljasto, ovalno, srcoliko i kvadratno. Nije nepoznanica kako svaki od tih oblika traži ispunjenje određenih kriterija kako bi dobili savršen izgled. Znači ako imate okruglo lice poslušajte nekoliko korisnih informacija koje bi vam mogle pomoći.

Osobe s okruglim licem imaju prije svega kratko i široko čelo s izraženim obrazima i malom bradom. Upravo te osobe trebaju frizuru koja će ublažiti oblik njihovog lica i prije svega prividno smanjiti i izdužiti lice.

To je moguće s nekoliko frizura, a na vama je da se odlučite za jednu od njih. Skoro svaki frizer smatra da bi većina frizura trebala gravitirati prema dužini kose koja ide sve do brade.

Bob frizura jedan je od odabira. Međutim tu se misli na nepravilnu bob frizuru koja svoj naglasak stavlja na ne tako oštre prijelaze kojima se zapravo ako se ne pazi mogu još samo više naglasiti nedostaci. Frizeru je dovoljno naglasiti kako želite bob frizuru s blažim prijelazima.

Nepravilne, ili bolje rečeno asimetrične frizure posebno su popularne u zadnje vrijeme. Za sve one koji ne znaju o čemu se radi, to su frizure koje su s jedne strane kraće. Najbolji primjer je kraća dužina odostraga, dok je sa svake strane malo duža. Upravo ta frizura najbolje odgovara ženama s okruglim licem kao što je slučaj s Drew Barrymore.

Kako bi vizualno izdužili svoje lice najbolje je odlučiti se za frizuru sa šiškama koja će podijeliti lice na dva dijela. Šiške mogu biti pravilno ošišane, ili možda asimetrično, kako god vi želite. Učinak će u oba slučaja biti baš onakav kakav ste priželjkivali.

Frizura s loknicama idealna je za vaš oblik lica. Odlučite li se za tu frizuru bilo bi najbolje češljati se na način tako da izgleda neukrotivo i pomalo van kontrole. Možete se odlučiti i za šiške koje ćete češljati prema van.

Autor: S.Š., Foto: Valery Bareta/Shutterstock