Najbolje frizure za ovalno lice

ovalno lice
Ovalno lice, Foto: Valua Vitaly/Shutterstock

Postoje različiti tipovi kože i kose kao i različiti tipovi tijela! Oblik lica dakle nije iznimka i upravo će on odrediti ton odabira frizure i make upa koji će pristajati svakoj od nas. Ne postoje dvije iste djevojke i upravo je ova raznolikost ono što život i igru modnim i frizerskim trendovima čini zanimljivom.

Jeste li ikada pokušali stati pred ogledalo i procijeniti svoj oblik lica? Ovalno lice je ono koje je najšire u područu jagodica i zatim se blago i pravilno sužava prema bradi i čelu. Ono je zapravo modifikacija četvrtastog lica samo s mekim i ženstvenim obrisima.

Ako vam je genetski rulet podario ovu strukturu lica možete slobodno sada ustati sa svoje stolice i poskočiti od sreće, pričekat ćemo! Jeste li se vratili? Sada kada ste ponovo sjeli objasnit ćemo. Vaše lice je zaista pogodno za gotovo bilo koju frizuru koju poželite, ali sugerirali bismo da uvijek pokušate maknuti kosu s lica kako biste pokazali pravilne crte lica.

Pogledajte video i složite frizuru koja će odgovarati uz vaše lice.

Jednostavna, praktična i elegantna frizura koja može s vama proći kroz mnoge situacije običan je visoki konjski rep. Vi se zbog oblika lica ne morate poigravati nikakvim iluzijama i tapiranjem. Jednostavno ga zaližite i jedan pramen omotajte oko gumice i nevidljivo pričvrstite ukosnicom.

Stepenaste frizure uvijek su odličan odabir, posebice za one među vama koje imaju ponešto gušću kosu pa je potrebno malo joj smanjiti volumen pri vrhovima. Najkraći pramenovi neka se nađu negdje na dužini između donje točke jagodica i brade.

Imate li nešto dužu kosu možete je blago uviti figarom i zatim pričvrstiti kopčom na potiljku. Nekoliko nestašnih pramenova izvucite neka plešu uz lice. Ovo je odlična i u nekoliko minuta gotova frizura koja ujedno izgleda i svečano i zaigrano.

Svakako ako u potpunosti poludite za stalnim stiliziranjem kose i zaželite se promjene, navratite do svoje frizerke i kažite joj neka reže sve. Vama će odlično pristajati i vrlo kratka frizura.

Odaberite onu koja pada u veselim pramenovima s malim šiškama na stranu i samo vrhove stilizirajte voskom za kosu. Najbolje će stajati djevojkama s visokim i istaknutim jagodicama. Ni sama Audrey Hepburn je ne bi bolje nosila. Uživajte u svojoj kosi svakoga dana koju god od ovih frizura odabrale!

Autor: L.K., Foto: Valua Vitaly/Shutterstock