Bijela odjeća za bajkovito proljeće

bijela čipkana bluza
Bijela čipkana bluza; Foto: Natalya Smagina/Shutterstock

Možda ako razmislite o bijeloj boji odmah pomislite na mladenke i njihovu najvažniju haljinu života. No mora li bijela boja biti rezervirana samo za njih ili je ipak ova neboja prepuna simbolike dopuštena i svima ostalima. Crna i bijela zapravo su neboje. Kada vidimo crnu to je ona boja koja je upila sve valne duljine, a kada vidimo bijelu događa se upravo suprotno.

Bijela odbija sve valne duljine svijetlosti pa tako i razlamanjem bijele svijetlosti kroz prizmu dobivano sve dugine boje. Kako odbija svijetlost ujedno je i najpogodnija za toplije dane i u njoj ćete se osjećati najsvježije. Bijelo je ujedno i simbolički vrlo nabijena boja. Ne znači jednako u svim kulturama, ali na Zapadu je uvriježeno shvaćanje bjeline kao čistoće i nevinosti.

Sve znamo da je bijela magija bolja od crne pa zašto ne biste imale magično proljeće u bijelom. Kao i crna, ona je klasik i bijele komade koje nabavite ove sezone moći ćete nositi još dugo i kombinirati i sa stilovima koji će tek doći. Stoga kupnju dobrih bijelih komada možete smatrati ulaganjem u budućnost.

Najmoderniji bijeli komadi ovoga proljeće svakako su bijele hlače. Kako su visibabe glasnici proljeća u prirodi, njegov ekvivalent u modnom svijetu su bijele hlače. No uložite i u dobre i kvalitetne bluze i haljinice, koje ćete i u hladnije dane moći kombinirati na sako ili traper jaknicu ili haljinicu nositi kao tuniku na hlače i visoke potpetice.

Koncentrirajte se na delikatne komade poput bluza od poluprozirnih i lepršavih materijala. Ove lagane, nježne i romantične tkanine odlično izgledaju uz inetervencije poput veza ili čipkanih predjela. Svakako možda će ovo odgovarati romantičarkama, ali nigdje ne piše da na laganu čipkanu bijelu haljinu ne možete staviti kožnu jaknu i zakovice.

Sviđa nam se kombinacija lepršave maksi bijele haljine, na blago preplanulu kožu, nakovrčanu kosu i slamnati šešir. Obucite sandalice, jednu dobru glomaznu ogrlicu, nabacite osmijeh i krenite u dan. Vi ste glavni lik svoje bajke i krenite po svoj sretni svršetak.

 Autor: L.K.  Foto: Natalya Smagina/Shutterstock