Analni sex – 10 stvari koje morate znati

Oduvijek ste željeli isprobati analni seks, ali nikada niste bili dovoljno hrabri da se u njega upustite? Možda je pravo vrijeme da ga isprobate odmah sada, nakon što pročitate sve što morate znati o analnom seksu. Imate li stalnog partnera predložite mu analni seks i začinite svoj seksualni život. Analnim užicima mogu se prepustiti i oni koji vole jednonoćne avanture, no tada posebno pripazite na spolno prenosive bolesti i higijenu. Putem analnog seksa lako se širi HIV i HPV pa budite jako oprezni i koristite obvezno kondom.

Iako se smatra da analni seks posebno vole muškarci jer je anus nešto uži od vagine, što za njih predstavlja još veći nadražaj penisa, u analnom seksu uživaju jednako i žene. Naime, oko anusa se nalazi mnoštvo živčanih završetaka koji, ako se pravilno stimuliraju, dovode do velikog zadovoljstva.

Ako ste odlučili upustiti se u analni seks, u prvom redu s partnerom razgovarajte o zaštiti. Analnim seksom mogu se prenijeti razne zaraze, a među onim najgorim su svakako HIV i humani papilom virus (HPV). Neke vrste HPV-a mogu izazvati rak, u ovom slučaju rak anusa. Stoga, uvijek koristite kondome. Istraživanja pokazuju da oni koji su češće imali analni seks s različitim partnerima imaju veće šanse da obole od karcinoma anusa. Osim ovog, analnim seksom može se prenijeti i E. coli, odnosno urinarna infekcija ili infekcija crijeva.

Osim kondomom važno je oboružati se i s dosta lubrikanata kako bi ulazak u anus bio što lakši. Isprobajte više njih kako biste bili sigurni da ste odabrali onaj najbolji za vas. Mi vam preporučujemo one na bazi vode. Savjetuje se i klistir koji će vam pomoći da zadovoljstvo analnog seksa bude potpuno.

Važno je da znate ako ćete se češće upuštati u analni seks možete ozlijediti anus što može uzorkovati trajnu nesposobnost crijeva. Stanje se može toliko pogoršati da može doći do fekalne inkontinencije ili nemogućnosti da se zadrži stolica prije odlaska na WC.

Više savjeta za bezbolan analni seks pročitajte ovdje!

Pripreme za analni seks

Ako ste sa svojim partnerom popričali o analnom seksu i dobili ste pristanak, važno je obaviti pripreme prije analnog seksa. Bilo da se radi o onom koji daje ili o onom koji prima, u oba slučaja važna je dobra higijena. Stoga, vrlo je važno da toga dana poradite na tome da dobro ispraznite svoje tijelo. Sjednite na WC i prvo poradite na tome. Nakon toga, dobro se operite blagim sapunom. Pripazite i na prehranu, taj dan izbjegavajte jako začinjenu hranu jer se ona teže probavlja.

Postoje oni koji prije analnog seksa vole obaviti klistiranje kako bi bili sigurni da su se dobro očistili. Želite li i vi obaviti klistiranje, a ne znate kako, slijedi par važnih savjeta:

  • klistiranje obavite par sati prije analnog seksa
  • kod klistiranja koristite vruću vodu
  • ne zadržavajte vodu u tijelu
  • ne pretjerujte

Upuštanje u analni seks

Pravilo analnog seksa je da se ide jako polako i nježno. Pazite da oboje budete opušteni da se osjećate ugodno. Sam čin analnog seksa često boli, ali njegova poanta je da ne smije boljeti. Ako vas boli, znači da niste dovoljno opušteni. U početku će vam se možda činiti neugodno, ali čim spolovilo uđe u anus, u razgovoru sa svojom partnericom, sami pronađite svoj ritam. Ako je jednom od partnera odnos bolan ili iz nekog razloga nije ugodan, pokušajte promijeniti ritam, razgovarajte i istražite kome što odgovara.

Kada osjetite da ste blizu vrhunca, važno je da znate da nikada ne biste trebali svršiti u anus svoje partnerice. To je za sve najveće pravilno analnog seksa i očekuje se od druge strane da ga poštuje. Stoga, kada osjetite da ste blizu svršavanja, odmaknite se i svršite izvan partnerice.

Postoji mogućnost da kada izvadite kondom možete ugledati malo izmeta na njegovom vršku. Nekada će on biti tu, nekada ne, ali to je sasvim normalna stvar koju možete očekivati. Ako mislite da bi vam to moglo pokvariti doživljaj, naša preporuka je da nabavite crne kondome.

10 stvari koje morate znati o analnom seksu

1. Analna penetracija je najmanje prakticirani oblik analnog seksa

Načina da si priuštimo analne užitke ima mnoštvo. Po mišljenju mnogih najčešće se prakticira milovanje anusa tijekom masturbacije, oralnog i vaginalnog seksa. Neki uživaju osjećajući prst, dok drugi više vole analne čepiće odnosno vibratore. Vrlo je omiljen i analingus. Iako mnoge ljude ta ideja odbija, drugi uživaju u davanju kao i primanju te posebne vrste ugode. Popričajte s partnerom i u iskrenom razgovoru saznajte tko što voli.

2. Analni seks nije bolan ako se izvodi pravilno

Budući da anus ima u sebi ogroman broj završetaka živaca, zbog nepravilnog postupanja može biti i izvor boli, a s pravim odnosom pruža velike užitke. Kada dođe do penetracije, analni se mišići skupljaju kao da se boje prodora. Bol će se pojaviti ako partneri ne pričekaju na opuštanje mišića, pri čemu će i penetracija uz pravu mjeru lubrikanta biti potpuno bezbolna. Opuštanju mišića doprinijet će i fizičko opuštanje dodirom, milovanjem i masažom. Stoga poradite na malo dužoj predigri, a kada osjetite da ste oboje spremni započnite s analnim seksom.

3. U analnom seksu možete početi uživati i ako je u prošlosti uvijek bio neugodan

Sama želja za izvođenjem analnog seksa nije nužno garancija za užitke. Kronična napetost anusa najčešći je razlog za neugodnosti tijekom analnog seksa (hemeroidi, zatvor). Napetost se može (osim liječenjem, dakako) otkloniti i tako da malo bolje upoznate anus. Najidealnija mogućnost za to je tijekom tuširanja odnosno kupanja u kadi tijekom masturbacije, kada je tijelo potpuno opušteno. I duboko disanje može opustiti analne mišiće. Kada se pojedinac nauči opustiti analne mišiće, i sam analni seks postaje potpuno bezbolan.

4. Anus okružuju dva mišića zatvarača koji djeluju potpuno nezavisno jedan od drugog

Anus okružuje vanjski mišić zatvarač, što ga pojedinac samovoljno može opustiti i napeti i unutarnji mišić zatvarač, kojim upravlja podsvjesni sistem tjelesnih reakcija. Onaj koji vodi računa primjerice o otkucajima srca i reagiranju na stres. Taj se mišić opusti tek kada se naše tijelo potpuno prepusti analnom seksu.

5. Analna stimulacija pruža mnoge vrste užitaka

Analni užici mogu biti psihički ili fizički. Kod muškaraca izvor užitaka može biti pritisak na prostatu, bilo da je riječ o masaži prstom, uporabi vibratora ili penetraciji penisom. Kod psihičkih užitaka riječ je prije svega o uznemiravajućem osjećaju obavljanja perverznog čina koji je još uvijek prožet mnogim tabuima, što neke snažno uzbuđuje. Žene analni seks također jako uzbuđuje. No, žene će rijetko ili gotovo nikada doživjeti orgazam za vrijeme analnog seksa samo ulaskom penisa u anus, stoga se pozabavite živčanim završecima oko anusa, klitorisom i grudima. Saznajte i ostale erogene zone vaše partnerice.

6. Analna stimulacija može dovesti do orgazma

Vrlo rijetki ljudi prilikom analnog seksa dožive i orgazam. Najčešće do toga dođe istovremenim stimuliranjem klitorisa odnosno penisa.

Bitno je naglasiti da žena rijetko kada može doživjeti orgazam od samog analnog seksa stoga pri penetraciji u anus pozabavite se u isto vrijeme i njezinim klitorisom. Pričajte s partnericom što joj odgovara.

Preporučuje se da za vrijeme analnog seksa upotrijebite prste i masirajte partnerici grudi i klitoris. Radite li sve ovo odjednom, eksplozivan orgazam je zajamčen.

Neke žene vole obje radnje u isto vrijeme, neke vole stimulaciju klitorisa pa kada svrše vole osjetiti penis u anusu, a neke vole prvo osjetiti penis pa nakon toga svršiti tako da joj pružate oralni seks. Saznajte sve o tehnikama lizanja ovdje.

7. Na užitke prilikom analnog seksu utječe i prehrana

Prehrana može imati veliki utjecaj na doživljavanje analnog seksa. Najbolje je da bude takva da ne stvara težinu odnosno ne ometa probavni proces. U protivnom penetracija može samo pojačati neugodu zbog napetosti probavnog sustava.

8. Anusu je potrebna drukčija vrsta higijene

Rektum je za razliku od vagine neravan i vijugav. Najtemeljitiji način higijene prije analnog seksa je klistir. Budući da se anus u uzbuđenom stanju ne navlaži poput vagine, prilikom analnog seksa neophodno je korištenje lubrikanta, koji neka bude na bazi vode. Savjetuje se i rektum prije samog seksa isprati iznutra.

9. Analni seks nije nužno igra dominacije i podređenosti

Razumije se da se mnogi prilikom analnog seksa uzbude mišlju da su do neke mjere podređeni. Ali pravilo dominacije i podređenosti tijekom analnog seksa samo je mit. Analni seks može biti jednostavno obostrano uživanje u upoznavanju analnih užitaka.

10. Analni seks može biti potpuno siguran

Za analni seks se posebno preporučuje uporaba kondoma, naročito kada je riječ o jednonoćnim avanturicama. Uvijek je potrebno voditi brigu o higijeni analnog seksa. Prelazite li nakon analnog seksa odmah na vaginalni, važno je da obvezno promijenite kondom. Ako ćete koristiti isti kondom, vrlo lako možete u vaginu prenijeti velik broj bakterija iz anusa. Budite oprezni.

Najbolje poze za analni seks

Iako ste možda mislili da se analni seks izvodi samo u “psećoj” pozi, to nije tako. Analni seks može se prakticirati da partnerica leži na trbuhu, u misionarskoj pozi, bočno ili da je ona gore… Saznajte kako se poze za analni seks izvode i prepoustite se njegovim čarima. Isprobajte ih sve pa sami zaključite koja vam najviše odgovara.

Pseći položaj

Ovaj položaj je najpopularniji za izvođenje analnog seksa. U ovoj pozi partnerica kleči na koljenima tako da stražnjicu zabaci daleko u vis. Partner se nalazi iza nje klečeći na koljenima ili tako da stane na noge u polučučeći položaj. U isto vrijeme dok prodirete u anus, zaposlite i ruke te ih zabacite s prednje strane i dirajte je po grudima i klitorisu. Pravilnom stimulacijom partnerica bi mogla svršiti u isto vrijeme kada i vi. Važno je samo da jednom kada krenete ne mičete ruke s klitorisa.

Misionarska poza

U ovoj pozi bitno je da kada partnerica leži na leđima, zabaci noge u vis i unazad ili ih podigne na partnerova ramena. Ako se pozabavite dobrom predigrom i opustite i uzbudite partnericu, ovo bi mogla biti najbolja poza za analni seks. Naime, u ovoj pozi se anus može najviše opustiti što je dodatni plus, pogotovo ako vam je ovo prvi analni seks. Isto tako u ovoj pozi anus je najbolje otvoren što znači da mu muškarac može lako pristupiti. U početku je bitno krenuti polako dok se i partnerica ne opusti stoga svakako ulazite polakše da ne bi došlo do bolova.

Bočni položaj

Ova poza preporučuje se onima koji već imaju iskustva u analnom seksu. Pristup anusu je u ovom položaju malo otežan zbog same poze. No, to donosi i dodatan plus za ovu pozu. Anus nije otvoren što predstavlja još veće zadovoljstvo. Stimulacija je za oba partnera u ovoj pozi najjača. U ovoj pozi ne zaboravite na ruke. U isto vrijeme kada prodirete u anus partnerice, stimulirajte njezin klitoris i igrajte se njezinim grudima. Većina žena se jako uzbudi kada ih partner dira po grudima, a za neke je ovo i najbolja erogena zona.

Obrnuta misionarska poza

Ovo je najbolja poza za žene koje vole dominirati u seksu. Žena se nalazi na partneru i sama diktira jačinu i ritam ulaska u anus. Analni seks se često ovako izvodi, ali ovo nije i najbolje opcija za analni seks. Naime, postoji mogućnost da partnerica bude previše napeta i njezini mišići previše stegnuti jer ona mora obavljati glavninu zadatka. Naš savjet je da krenete s analnim seksom u nekoj drugoj pozi kako bi se anus opustio, a završite ga u ovoj. Uspjeh je zajamčen.

Žena leži na trbuhu

U ovoj pozi žena leži na trbuhu glavnom prema dolje, a muškarac je na njoj. Većini žena ovo je jedna od najizazovnijih poza. Žena je u ovoj pozi opuštena i muškarac može lagano penetrirati u anus. Važno je da muškarac krene polako, stimulira klitoris i poigra se s njezinom anusom kako bi se ona opustila, a analni seks bio nezaboravan.

Veliki plus analnog seksa je taj što ne može doći do trudnoće. Ipak, važno je svejedno poraditi na zaštiti jer se vrlo lako mogu prenijeti infekcije. Ako vam za vrijeme analnog seksa pukne kondom, otvoreno porazgovarajte s liječnikom i objasnite mu što se dogodilo. On će vas nakon toga uputiti u daljnje pretrage kako bi bili sigurni da niste dobili neku spolnu bolest. Ako vam je analni seks metoda zaštite od trudnoće, važno je naglasiti da ona nije primjerena. Imate li redovite spolne odnosne, kako je prije navedeno, može doći od ozljede anusa. Porazgovarajte s liječnikom o najboljim metodama kontracepcije, a analni seks neka vam bude jedna od sexy igrica kojima ćete povremeno začiniti seksualni život.

Foto: Yuri Arcurs/Shutterstock