Bezbolan analni seks? Da, moguće je!

žena s crnom maskom

Bez obzira na to što čujete, analni seks zapravo nije nešto što možete “odraditi” na brzinu, bez nužnih priprema. Rijetke su koje to mogu, ako čitate ovaj članak, vjerojatno niste jedna od njih, ali možete biti.

Ako ste voljni uložiti malo vremena u pripreme i poslušati pokoji savjet, analni seks će biti super ugodan čin koji bi mogao, tko zna, možda čak postati i omiljen.

U nastavku vam donosimo sve što trebate znati o analnom seksu, mitovima, stvarnim ispovijestima, što funkcionira, što ne. Učite na tuđim greškama, ne svojim. Gradite pozitivno iskustvo, ne negativno. Krenimo!

Savjeti za bezbolan analni seks

Koliko se pripremate za spoj kad očekujete da će se dogoditi nešto više od “vidimo se”? Upravo to! Ako se toliko pripremate za običan seks, pripremite se i za analni. Nije komplicirano, to je još samo jedan način seksa. Ne brinite. Pročitajte sve savjete za bezbolan analni seks.

Imaš mišiće… – analni trening

Kako izreka kaže “Nemojte ići 100 na sat bez analnog treninga” (ok, ovo zapravo nije izreka, ali trebala bi biti). Ne možete od ničega do cijelog penisa u anusu. Ne. Ne ide. Mrzit ćete samu sebe, njega, dan kada se rodio. Malo po malo, “mic po mic”. Ni u teretani ne biste digli 150 kg odjednom, dići ćete 15. Ako i toliko. Analni trening je važan. Prst je važan. Krenite od njega.

Opuštanje i stiskanje mišića nalik je analnoj verziji Kegelovih vježbi. Kasnije brinite oko toga – sada samo pustite mišiće stražnjice, kao da se spremate za veliku nuždu (vjerojatno nećete).

Isprobajte manju igračku, pa zatim veću, samo ono što vam je ugodno. Trenirajte mišiće, i otvorit ćete vrata!

Analni seks je neuredan?

Da, glasine su istinite. Nije mit. Može biti neuredno. Kao i bilo što što je vezano za seks, izmjena tjelesnih tekućina, odmotavanje kondoma koji se baš u tom trenutku neće otvoriti, lubrikanta koji ostavlja mrlje posvuda. Nećete postići duševni mir ovdje, prihvatite kaos, upijte kaos. Seks će biti bolji. Nikoga nije briga za mrlju na plahti. Ni perilicu rublja nije. I perilici će biti neugodno kad vidi koliko dobar seks imate.

Usredotočite se na sebe, partnera, ono što osjećate, ne na ono što vidite. Ok, osim u slučaju ako je to on. Njega gledajte. Ili ne. Na vama je.

Držite se što dalje od anestetskih krema, gelova, masti

Ideja o anestetskoj kremi, gelu, masti koja vas štiti od osjećaja bilo kakve potencijalne boli tijekom analnog seksa je primamljiva ideja, ali rizik od ozljeda koje ne osjetite da se događaju nije. Da, znamo, zvuče primamljivo, možete pružiti partneru ono što želi, napokon. Da, možete, ali ono što vas očekuje kasnije nije primamljivo.

Bol vam daje nagovještaj da nešto nije u redu. Ako “otupite” anus (da, to je ono što ovi proizvodi rade) ne možete znati uzrokuje li vaša aktivnost nešto negativno. Ne možete osjetiti treba li vam više lubrikanta, koliko je jak prodor. Ako mislite da je bol u analnom seksu najgora koju ste doživjeli, vjerujte nam, bol koju ćete osjetiti nakon prestanka djelovanja kreme je još gora. I traje.

Prvo probajte sami

Probajte prvo sami. Uzmite neku igračku, i prezervativ (za lakše čišćenje) i krenite s isprobavanjem vlastitim tempom. Isprobajte, istražuje, naviknite se na sve osjećaje. Solo igra vam omogućuje da osjetila i reakcija vašeg tijela slobodnije teče, pomažući vam da bolje razumijete što vama odgovara, što vam je dobro, ugodno, a što ne.

Ako ste se odlučili za vibrator, počnite s prstima i koristite dosta lubrikanta. Pronađite pozu koja vas opušta. Pritisnite ga polako i nemoj ga gurati silom. Kada naiđete na otpor – napravite pauzu, opustite se. Pomičite vibrator polako i dajte si vremena da se naviknete na njega. Kada se opustite, bol će se smanjiti i ustupiti mjesto zadovoljstvu. Tko zna, možda ćete imati bolji orgazam nego što ste ikad imali. Ako želite isprobati brži tempo – tempo seksa – budite oprezni i obavezno imajte na umu da vibrator NIJE isto što i penis.

Ono što naučite, podijelite s partnerom. Sama pomisao na to da ste se sami dirali na bilo kakav način će mu biti uzbudljiv, rado će on to isto htjeti isprobati s vama. Nema osuđivanja, samo uzbuđivanja.

Ako ne želite, nemojte

Postoji velika razlika između “htjela bih to napraviti zbog njega, ali me je strah” i “prije bih umrla nego to napravila, ali žrtvovat ću su samo da prestane vršiti pritisak na mene”. Ako ste u zdravoj vezi s osobom koja će se i pola sata zadržati “dolje” samo da vam pruži užitak, možda ćete vi htjeti učiniti nešto i za njega. Ili nećete. I to je ok.

Pritisak da se nešto napravi nije motivacija ni u kom slučaju. Bilo kako bilo, sve je u redu, to je vaše tijelo, možete s njim što želite, recite mu da ne želite, ponudite alternativu koja bi mu se mogla svidjeti. Sve je u kompromisu.

Igra bez penetracije

Prije nego se upustite u analni seks, možete (i trebate!) prvo početi s laganim igrama koje ne uključuju penetraciju. Ovo se može protumačiti na više načina i može značiti sve. Od usta, prstiju, igračaka s vibracijama. Imat ćete bolji osjećaj kako analna stimulacija izgleda i način na koji ćete se lakše moći opustiti za “pravu stvar”.

Ovdje nema pravila, osim korištenja lubrikanta. Naviknite se na njega. On vam je najbolji prijatelj koji vas nikad neće iznevjeriti. Vaš partner u zločinu.

Ako boli, stanite!

Neke, pa, nazovimo ih nove senzacije, je lako očekivati i prihvatiti. Mnogo žena je izjavilo da imaju osjećaj kao da će se upravo dogoditi velika nužda. Istina je. Porod ima isto takav osjećaj. Prirodno je. Ne brinite. Ono što je važnije je bol. Kao i druga vrsta spolnog odnosa, ako počne boljeti na način koji vam nije zabavan, ugodan, uzbuđujući, stanite! Ozljede anusa su rijetke, ali nisu nemoguće.

Bol je najčešće uzrokovana malim ogrebotinama (poderotinama) tkiva oko anusa koje jako tanko i osjetljivo. Sjetite se svog najboljeg prijatelja lubrikanta. Posegnite za njim. Puno podmazivanja i manji predmeti, ne veliki, su rješenje.

Što ako vidite krv?

Ako se dogodi da počnete obilnije krvariti, nazovite svog liječnika. Malo krvi tijekom analnog seksa ili igre nije neuobičajeno. Najčešći razlozi su oni koje smo spomenuli i kao uzrok boli – male sitne ozljede analnog kanala i njegovog osjetljivog tkiva. Prije nego se uplašite, znajte da većinu tih sitnih “ogrebotina” ni ne osjetite, a većina ni ne krvari. Trebale bi zacijeliti u roku od par dana i uzrokovati samo laganu neugodu. Sve više od toga zahtijeva liječenje.

Drugi, zaista čest, uzrok su hemoroidi (da, draga, hemoroidi!) oni za koje niste ni znali da imate. Ovo je malo alarmantnija situacija jer su hemoroidi puni krvi. Vjerojatno ćete osjetiti neku razinu neugode ili boli ako imate hemoroid, a ako “pukne”, sigurno ćete vidjeti krvarenje koja bi se trebalo potpuno smiriti u roku od nekoliko dana.

Budite glasni

Čak i ako ste obično vrlo tihi za vrijeme seksa, ovo je vrijeme kada ćete htjeti progovoriti – pogotovo ako prvi put to pokušavate s novim partnerom. Recite mu kad je prebrz (ili prespor, ako se osjećate kao da vam je doslovno “posvuda” ili ako osjećate bol/neugodu. Također, recite mu i kad vam je dobro! Ako se osjećate nervozno, vjerojatno je i vaš partner. Pozitivne povratne informacije – uvijek!

Igračke za dodatnu stimulaciju

Ne izrađuju sve te fantastične igračke da bi u njih gledali. U analnom seksu možete uključiti neku igračku za stimulaciju klitorisa, vaginalnu stimulaciju ili stimulaciju sve tri (!) točke. Neke žene kažu da se uz ovu kombinaciju osjećaju najugodnije i postižu najbolje orgazme. U svakom slučaju, većini žena je potrebna kombinacija stimulacija za orgazam – bilo da je to klitoris/vaginalna stimulacija ili analna/klitoris + vaginalna stimulacija. Ali nije li zabavno učiti nove stvari o vlastitim orgazmima?

Prezervativ je uvijek dobra ideja

Sprječava širenje bakterija bilo gdje. Uvijek imajte vlažne maramice sa sobom i nikad ne koristite isti prezervativ za analni i vaginalni seks. Razlozi su očiti (hint: poopy vagina).

Postoji razlog zbog čega se žene brišu od sprijeda prema straga. Higijena je također veoma važna kada je analni seks u pitanju. Ako je penis bio u anusu, poslije toga ne smije ponovno u vaginu jer možete uzrokovati infekcije. Ne morate odmah juriti pod tuš, jednostavno stavite novi prezervativ.

Pravilo je jednostavno – možete od vagine do anusa, ali od anusa do vagine ne. Nadamo se da ste upoznati sa ženskom anatomijom.

Dovoljno lubrikanta

Previše lubrikanta smanjuje trenje čime možete izazvati kontraefekt. Uvijek radije odaberite lubrikant na vodenoj bazi jer se ne isušuju toliko brzo, dok su oni na bazi ulja malo neuredniji. Ako se odlučite za vazelin, možete, ali postoji mogućnost da će vašem partneru smanjiti osjećaj orgazma.

Početak je najbolniji

Da, početak je najbolniji (ali ni ne mora biti). Sjećate se prvog seksa i da ste najveću bol osjećali pri ulasku? Situacija je ista i ovdje. Jednom kad vrh penisa uđe, osjećat ćete se ugodnije.

Najbolja poza za analni seks za početnike

Najbolje ćete opustiti svoj anus ako ste u određenoj pozi koja omogućuje bolju penetraciju, a misionarski položaj omogućuje stimulaciju klitorisa i preporučuje se početnicima. Partneri koji su neiskusni u analnom seksu i nervozni kako će analno prodrijeti u partnericu ili se boje da će ju povrijediti ova bi im poza mogla biti opuštajuća.

Ne brinite oko toga da ćete ga razočarati ako želite ići polako. Niste luđakinja koja ostvaruje sve fantazije nastale pod utjecajem pornića. Sjajni ste i nesebični (ako analni seks nije na vašoj listi klasičnog seksa koji preferirate).

Tuširanje nakon analnog seksa

Nakon analnog seksa vjerojatno ćete osjetiti potrebu za tuširanjem. To je ok. Napravite to. Neće vam nitko zamjeriti. Napravite to zajedno.

Zvukovi

Zvukovi! Da, zvukovi nakon analnog seksa. Sve znamo. I sve je to normalno. Prilikom analnog seksa, može se dogoditi da u anus uđe zrak, i on, na kraju, nekad mora izaći. Nije klasično ispuštanje plinova bez obzira na to što vam netko kaže. Radi se samo o izlasku zraka koji je ušao tijekom analnog seksa i mogu proći i sati dok se potpuno ne “vakuumirate”. S vedrije strane, svi smo mi ljudski beatbox.

Ako ga mrzite, nemojte se siliti

Ako i nakon par “paklenih” pokušaja analnog seksa shvatite da analni seks nije za vas, ne zadovoljava vas, nije vam ugodno (čak i ako sve prođe u najboljem redu), nemojte se siliti. Ako ga mrzite, mrzite ga, i to je u redu. Time ne sputavate partnera. Možete napraviti kompromis i dogovoriti da to činite u posebnim prilikama, poput godišnjice, ili Dana zahvalnosti.

Najveći mitovi o analnom seksu

Iako analni seks više nije tabu, kao ni bilo koji drugi seksualni čin, još uvijek postoji puno zabluda (mitova) o njemu. Boli li? Možete li doći do orgazma samo analnim seksom? Koliko je “neuredno”? Hoće li uvijek tražiti analni seks jednom kad pristanete? Pročitajte u nastavku.

Mit: U anusu se nalaze fekalije

Istina: Stolica se zapravo nalazi više u vašem tijelu, iznad anusa i rektuma u dijelu koji je poznat kao sigmoidno debelo crijevo. U stvarnosti, ako jedete zdravo i unosite dovoljno vlakana za redovne odlaske na WC, to bi trebalo biti dovoljno da analni kanal ostane čist za igru. Ako ne vjerujete, uzmite neku od igračaka i testirajte “pistu” prije za slijetanja.

Mit: Analni seks zanima samo muškarce

Istina: Ne! Uopće ne trebate imati penis da biste voljeli analni seks! Mnoge žene vole bilo kakvu vrstu analnog seksa i primanje i davanje. Uživaju u igračkama, prstima.

Mit: Analni seks je isti kao u pornićima

Istina: Je li bilo koja vrsta seksa slična onome što vidite u pornićima? Analni seks zahtijeva pripremu, a to može uključivati ​​i dogovor prije samog čina. Kad ga gledate u porniću, analni seks vam se može činiti kao nešto što možete pokrenuti spontano, ali u stvarnom životu zahtijeva puno više brige i obzirnosti.

Mit: Ne možete odmah prijeći na analni seks

Istina: Većina žena ne može, to je istina, no nije ni nemoguće. Ključno je uvježbati svoje analne mišiće, a za to je potrebno vrijeme. Kao i bilo koji drugi mišić, i vaši analni trebaju “periodične vježbe da biste povećali fleksibilnost i opću distenzibilnost”.

Možete nabaviti i igračke za analne “igre” s tri vibratora različitih veličina kako biste mogli poboljšati “prohodnost”. Pokušajte se opustiti i ugodno smjestiti, duboko udahnite i polako pokušajte. Podmazujte stalno i laganom tehnikom polako se “igrajte”, osjetite sve, radite onako kako vama odgovara. Ako se pravilno postupi, uopće ne biste trebali osjećati bol.

Ovu tehniku biste trebali pokušati prakticirati ​​četiri do šest puta prije nego što se upustite u analni seks. Potpuno je u redu da se i nekoliko tjedana ranije počnete pripremite za čin.

Mit: Nitko to zapravo ne radi

Istina: Puno ljudi to zapravo radi. Prema podacima iz 2010. godine, 40% žena u dobi od 20 do 24 godine isprobalo je analni seks. To je puno žena.

Mit: Prvo vam treba klistir

Istina: Prilično smo sigurni da ne postoji nešto što bi “zahtijevalo” klistir prije seksualnog čina. Ali razumljivo, glavna briga analnog seksa je nečistoća “ulaza”. Prvo, vrlo je malo vjerojatno da ćete stvarno obaviti veliku nuždu zbog analne stimulacije, ali ako ste zbog toga izuzetno zabrinuti, možete napraviti nekoliko stvari koje izbjegavaju događanje ove nesreće.

Najočiglednija stvar je da se ponašate kao da se pripremate za duže putovanje. Izbjegavajte tešku i jako začinjenu hranu. Možda ćete se osjećati kao da morate ići na WC jer analna penetracija stimulira mišiće oko vašeg rektuma na sličan način kao da imate pokrete crijeva, ali to ne mora nužno značiti da hoćete.

Mit: Neće vam biti ugodno ako nemate prostatu

Istina: Pogrešno! Čak i bez prostate, zahvaljujući svim živčanim završecima, analni seks može biti odličan. Istraživanje objavljeno u časopisu Journal of Sexual Medicine otkrilo je da je velika većina – 94%! – žena koje su probale neku vrstu analne stimulacije tijekom svog posljednjeg seksualnog susreta doživjele orgazam.

Mit: Partner može odmah “ući” u vas

Istina: Pa i ne baš. Vaš rektum nije tako rastezljiv kao vagina, a za razliku od vagine, nije samopodmazujući. Toplo savjetujemo da si uzmete dovoljno vremena ako ste početnik i bavite se manjim stvarima poput prstiju i tanjih igračaka. Strpljenje je ključno!

Mit: Boljet će

Istina: Analni seks ne mora boljeti. Često se radi pogrešno. Mnoge ga žene smatraju nevjerojatno ugodnim, a neke od najboljih orgazama su imale upravo analnim seksom. Ako vi i vaš partner započnete polako, počnite prvo s penetracijom manjih stvari poput prstiju i igračaka i koristite mnogo lubrikanta, bol će vam biti posljednja stvar.

Mit: Ako jednom boli, uvijek će boljeti

Istina: Pa, probali ste jednom i penetracija je jako boljela. Natjerali ste partnera da stane i zavjetovali da više nikad nećete probati. Ne morate zatvoriti “stražnja vrata” zbog jednog ili dva negativna iskustva. Većina tih iskustava ima veze s nepridržavanjem uputa.

Osim toga, postoji odličan trik za opuštanje – ako istovremeno stimulirate klitoris, ono će zasigurno potaknuti odgovor na zadovoljstvo.

Mit: Samo žene lošeg morala imaju analni seks

Istina: Oduvijek ste čuli da su žene/djevojke lošeg morala jedine spremne na analni seks. Što je zapravo loš moral? U stvarnosti, za analni seks koji je jednom proglašen tabuom je danas broj jedan koji heteroseksualni parovi žele isprobati. Tako da ne možemo svi biti “lošeg” morala. Postoji naša prirodna znatiželja o našim tijelima i ako postoji zadovoljstvo, trebali biste osjetiti kako to možete istražiti na siguran i zdrav način.

Mit: Analni seks će vam spasiti seksualni život

Istina: Da, ovo često čujemo i obično ima veze s parovima koji imaju više od jednog seksualnog problema, posebno partnerica koja je ograničena u svojoj seksualnosti i to sprečava seksualni život s partnerom. Neki muškarci vide analni seks kao sveti gral, i ako mogu samo nagovoriti svoje žene i djevojke, nikad više ništa neće od njih tražiti. Nije točno! Ta tvrdnja se odnosi na neke muškarce dok je većina muškaraca obazriva i važnije im je da je ona sretna i zadovoljna u svojoj koži dovoljno da mogu imati normalan, zdrav seksualan život i bez toga. Sve je stvar dogovora i tek onda, ako i kada se ona osjeća otvorena za nova iskustva, trebaju probati. Ako ona to radi samo iz straha da će izgubiti vezu, vjerojatno ionako neće uživati. Ali ni on, jer nikome (pa, zapravo većini, ali tu već ulazimo u svijet fetiša) nije uzbuđujuće slušati i vidjeti nekoga tko proživljava neku neugodu i bol.

Mit: Vaš partner vas kasnije neće poštovati

Istina: Znači, dobio je od vas ono što je htio i sada ne želi imati više ništa s vama? Sigurni smo da se to događa povremeno – ali s bilo kojom vrstom seksualnih aktivnosti. Većina je muškaraca, međutim, dovoljno normalna da analni seks vide samo kao jednu od komponenti zdravog seksualnog života. A zbog tabua analnog seksa zapravo vam može pomoći da se osjećate ugodnije i emocionalnije vezanom za svog partnera.

Mit: Analni seks vam može fizički naštetiti

Istina: Bilo kakav seks na pogrešan način može napraviti štetu. Razmislite o ovome: ako ste vaginalno suhi i ne koristite lubrikant, možete uzrokovati mikro-ogrebotine u vagini. Ista stvar se može se dogoditi i s analnim seksom. Vagina obično prirodno stvara svoj “lubrikant” (ovisno o hormonima, itd.), dok anus to ne čini. No, to samo znači da će pravi lubrikant (ne slina) dovesti do zdravog seksualnog iskustva.

Mit: Ne morate koristiti prezervative tijekom analnog seksa

Istina: Ovo je zabluda jer mnogi misle da, budući da ne postoji rizik od trudnoće, također ne trebate koristiti prezervativ. Pogrešno, pogrešno, pogrešno! Većina se spolnih bolesti prenosi putem anusa (klamidija, gonoreja, infektivni hepatitis i HIV). Neki čak i više, jer je sluznica anusa mnogo tanja i mogu nastati male (ali i veće) ogrebotine prilikom suhog trenja (opet, molimo pogledajte važnost upotrebe lubrikanta).

Mit: Jednom kad pristanete na analni seks, neće više nikad htjeti drugo

Istina: Nije tajna, mnogi muškarci se suočavaju s činjenicom da uživaju u dodatnoj “uskosti” koju anus pruža u odnosu na vaginu. Ali većina muškaraca također se ne želi odreći “glavne stvari”. Vagine se još uvijek poštuju. Analni seks obično je “poslastica” pomiješana s vašim redovitim seksualnim repertoarom.

Mit: Vaš anus više neće biti uzak

Istina: Baš kao i mit da se rodnica nepopravljivo rasteže od poroda, to je također pogrešna konstatacija. Redovita, zdrava upotreba analnog seksa neće dovesti do ovog ishoda. Redovitim analnim seksom vaš će anus naučiti postati opušteniji, ali mnogo toga ima veze s vašom sposobnošću da se psihički opustite. Svi znamo da vagina prihvaća širok spektar penisa, isti je slučaj i s anusom, uz pravilne pripreme.

Mit: Prljavo je (doslovno)

Istina: Ovo je vjerojatno jedna od najvećih zabluda koju čujemo. Anus i donji dio rektuma zapravo imaju vrlo malo fekalnog materijala, što znači da ima tendenciju da nije ni približno prljav kao što mislite. To ne znači da biste elemente trebali prenijeti u vaginu analnim seksom, a zatim vaginalnim seksom, jer su to dva različita okruženja u kojima čak i mikroskopski fekalni elementi mogu izazvati vaginalne infekcije. Samo se obavezno operite (ili promijenite prezervativ) prije ponovnog ulaska u vaginu. Bez obzira na to, ako ste još uvijek zabrinuti, uvijek možete napraviti klistir kako biste bili 100% uvjereni da nema ničega.

Savjet muškarcima

Kada je analni seks u pitanju, žene koje su ga probale slažu se, ili im se sviđa ili ne. Između ne postoji. Ali ujedno naglašavaju da je analni seks posve drukčije iskustvo od vaginalnog seksa. I zbog toga je brojnim ženama također zanimljiv i napet.

“Isprobala sam analni seks i sviđa mi se. No on zna biti veoma problematičan. Jer koliko je vaginalni seks igra u dvoje, kod analnog sve nekako ovisi o muškarcu. Ako on nije nježan i oprezan, možete zaboraviti!”. (Ana, 26)

Kakvo će ženino iskustvo biti u mnogome ovisi koliko je muškarac vješt na tom polju. Koliko je vama drukčije iskustvo ulaziti na stražnji ulaz, toliko je i ženama. I na stražnji ulaz ne možete ući tek tako.

Morate poznavati pravila igre. Jer ćete u protivnom biti izbačeni na prvi nagli pokušaj. Zaboravite sve ono što ste vidjeli na porno filmovima. Kod njih je sve nekako već sve namješteno i spremno za akciju.

No, naravno da se neće pokazati ona nježnija strana pripremanja teritorija. Analni seks bez lubrikanta ili ulja je bolno iskustvo. A to čak može u nekim slučajevima biti i za vas. Isprva se igrajte prstima, a kada krene prava akcija budite nježni, obzirni i spori. Analni otvor će se s vremenom prilagoditi, ali dok ne dođe do toga – oprezno! Najbolje je da čekate dok vam partnerica ne kaže ili vas ne usmjeri na bržu akciju.

“Volim analni seks, ali ne uvijek. Za njega moram biti u posebnom raspoloženju i biti posebno napaljena. No muškarci mogu nekad analni seks krivo protumačiti. Moj bivši dečko je nakon što smo prvi put ga probali, htio skoro svaki put. Ja za to nisam raspoložena. To je lijepo iskustvo, ali mi nije za redoviti seks.” Marija (27)

Za kraj nemojte zaboraviti dvije veoma važne stvari – isprva učinite analni seks nezaboravnim iskustvom stimulirajući klitoris. Žene to obožavaju.

Ne zaboravite, postoji svjetlo na kraju ovog tunela…

Foto: TastyCinnamonn/Pixabay