Kako se rješiti ljubomore u 4 kratka koraka


Osjećaj ljubomore je jedan od najvećih neprijatelja gotovo svake ljubavne veze. Doduše, ako vam je ovaj osjećaj nepoznati pojam, postoji mogućnost da vam do partnera nije osobito stalo. S druge strane, pretjerano nepovjerenje može biti pogubno za svaku vezu.

Par se raspravlja, Foto: Valua Vitaly/Shutterstock

Stoga poslušajte ove kratke i jednostavne savjete i pokušaje se riješiti ljubomore!

Prihvatite svoje mane

Osobe koje su svjesne svojih nedostataka i mana uglavnom imaju problema s ljubomorom, za razliku od onih koji smatraju da su najsavršeniji ljudi na svijetu. Za početak razgovarajte sa svojom boljom polovicom, prihvatite svoje nedostatke, a zatim i njegove pa zajedno pokušajte pronaći suvislo rješenje.

Zaboravite loša iskustva

Ukoliko u ljubavi pamtite samo loša iskustva, to ne znači da ćete i u budućnosti biti nesretni na tom polju. Dakle, kako bi se zauvijek riješili ovog osjećaja, zaboravite propale veze i razmišljajte pozitivno. Negativne misli ostavite u prošlosti gdje im je i mjesto jer takav stav će uništiti svaki nadolazeći odnos neovisno je li riječ o ljubavi ili prijateljstvu.

Nemojte se uspoređivati s drugima

Ova je greška tipična za pripadnice nježnijeg spola. Žene se uglavnom opterećuju razmišljanjem kako su tuđe ljubavne veze bolje i kvalitetnije od njihovih, što naravno uopće ne mora biti točno. Kako bi zauvijek pobijedili strah, najprije pokušajte zavoljeti sebe jer sigurni smo da će vam drugi zavidjeti što ste uspjeli u tome.

Počnite vjerovati u sebe

Istina je da nikada ne možete biti potpuno sigruni da ste u vezi s osobom koja vas apsolutno nikada neće povrijediti, međutim kako bi se osjećali sigurnom morate početi vjerovati, najprije u sebe, a zatim i u svoju bolju polovicu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>