Zeleni sokovi od zelenog povrća

Zeleni sok, Foto: Tatiana Belova/Shutterstock

Svi znamo da treba jesti puno povrća, zelja koje je potrebno za optimalno zdravlje. Jesti svježe, organski uzgojeno zelje je najbolji lijek koji možemo dati našim tijelima. Zeleni sok je jedan od najboljih načina kako bi se osiguralo da smo unjeli dovoljnu količinu vitamina. To je najbolji način i za djecu, najviše zbog toga jer se okus može maskirati i učiniti malo privlačnijim.

Pa što je zeleni sok? Zeleni sok je mješavina zelenog povrća u kombinaciji zajedno s ukusnim kombinacijama soka. Sve što trebate je sokovnik i povrće.

Svakodnevni razlozi konzumiranja soka su u tome što pomažu u apsorpciji hranjivih tvari. Isto tako ako ne možete jesti neko povrća koje mi ovdje nudimo, kao što je celer, možete ga samljeti u sokovniku i popiti, na taj način hranjive tvari idu direktno u vaš organizam.

Isti je slučaj sa keljom, krastavcem, realno tko od nas može pojest sve ove sastojke odjednom. Međutim kad ih sameljemo dobijemo sok koji bez problema popijemo, a ono što je zanimljivo ta kombinacija još ispadne i ukusna za naše nepce.

Zeleni sokovi su odličan način da dobijete hrpu klorofila koji čine bitan dio našeg tijela. Klorofil je ono što biljke čini zelenima, i to je možda najsnažniji element koji postoji u svemiru. To je lijek za naša tijela. Klorofil povećava protok kisika u sve dijelove tijela, što znači da puštamo više ugljičnog dioksida, toksina i stresa. Obilje kisika znači da naša tijela postaju aerobno okruženje u kojem bolesti ne mogu opstati. Anaerobno okruženje pogoduje razvoju bolesti.

Zeleno povrće kao glavni sastojak zelenog soka, sadrži gotovo sve bitne minerale koje trebamo, pomoću kojih su naša tijela opremljena potrebnim resursima za borbu protiv prolesti. Zeleni sok nam također daje enzime koje trebamo za čišćenje, detoksifikaciju i obnavljanje na staničnoj razini. Enzimi su također potrebni za probavu hrane. Kada radimo zeleni sok, bitno je ne pretjerati s dodavanjem mrkve ili jabuke, jer si povećavamo razinu šećera u krvi, znači paziti kako bi nam sok bio što ukusniji i zdraviji.

Recept za ukusni i zdravi zeleni sok:

  • 2 ražnjića celera
  • šaka špinata
  • 1/2 krastavca
  • 1 velika jabuka ili 2 male jabuke

Foto: Tatiana Belova/Shutterstock