Zeleni lak za nokte

zeleni lak za nokte
Zeleni lak za nokte, Foto: Galina Deinega/Shutterstock

Kako je započela priča lakova za nokte? Hm, tko je prva žena koja je pomislila da bi bilo baš krasno imati ponešto boje na rukama? Zapravo to je bio muškarac imena Michael Menarde. On je prvi počeo razvijati formulu laka koji će se po nanošenju posušiti i ukrašavati vaše prste. Kasnije je njegov rad nastavio Max factor i lakovi za nokte zauvijek ulaze u arsenal ženske dekorativne kozmetike.

Ovisno o tome kakav ste tip žene tako ćete i birati lak za noke. Žene koje vole prirodnost i zaziru od intenzivnog make upa odabrat će uglavnom prozirni lak koji će njihovim noktima dati samo decentni sjaj. Klasičarke su se oduvijek klele na francusku manikuru, u kojoj je naglašen bijeli dio nokta i zatim premazan poluprozirnom bež ili nježno rozom bojom.

Vatrene djevojke, tvrdokorne zavodnice oduvijek su bile ljubiteljice krvavo crvenog laka za nokte i upravo ovo je prva boja laka koja se pojavila. Proslavile su je dame s velikog platna zlatnog doba Hollywooda. Mahale su za kameru svojim dugim mačkastim noktima u dramatičnim gestama.

Tako se sada nalazimo u modno-kozmetičkom razdoblju koje kao posljedica oslobođenja žene i njene uloge u društvu dopušta više manje sve u pogledu dizajniranja tijela. Lakovi za nokte dostupni su u toliko različitih boja da neke od njih ne možemo ni okarakterizirati.

Ali hej! Što kažete na zeleni lak za nokte? Kada ste posljednji put nalakirale nokte u ovu boju? Svaka boja ima svoj psihološki učinak. Zelena je ona koja se nalazi u sredini spektra i u koju je i sama majka priroda odlučila obojiti naš svijet. Ona sugerira mir i opuštanje i najnježnija je prema našim očima. Stoga trebate li ovih dana pronaći svoj zen pokušajte i ovom zabavnom i praktičnom terapijom bojama.

Tonovima se možete poigrati. Od onih potpuno pastelno zelenih, preko onih koji žive u već tirkiznom susjedstvu, možda ipak boje livade ili pak zimzelenih iglica. Ako vam sama zelena nije dovoljna nabavite lak koji u sebi ima možda i neke efekte kao što su metalik, 3D ili pak zeleni crackle lak koji će na vašim noktima stvoriti divan mozaik. Iskušajte onaj koji vam se najviše sviđa i neka priroda priča svoju priču baš na vašim noktima.

Autor: L.K. Foto: Galina Deinega/Shutterstock