Prirodni gel za kosu

gel za kosu
Gel za kosu, Foto: Goodluz/Shutterstock

Dobra, njegovana kosa i frizura znak su pravilne osobne higijene i držanja do sebe. Mnogi ljudi su se izjasnili da je upravo kosa ono što najprije primijete kod osobe koju sretnu. Čak i ako to bilo prvi puta. Naime, kosa je blizu licu, a njega gleda svatko s kim komuniciramo ili se sretnemo.

Mnogo puta naša je kosa neukrotiva, neposlušna i nikako od nje ne možemo napraviti pristojnu frizuru. Stoga su stručni proizvođači osmislili sav niz preparata koji bi nam u tome mogli pomoći. Vosak, pjena, gel, regenerator, samo su neki od kozmetičkih sredstava potrebnih kako bi naša kosa izgledala upravo kako smo mi zamislili.

Gel za kosu pomaže kod frizura kod kojih nam treba posebna čvrstoća. Za razliku od pjene koja je mnogo slabija od njega. Gel za kosu sadrži mnoge nutritivne sastojke koji osim što utječu na izgled kose, popravljaju i njenu kvalitetu. Osiguravaju joj vlagu, hidrataciju i sprječavaju isušivanje te pucanje vrhova. Često se kod bojanja kose javlja taj efekt suhoće, što gel ispravlja i vraća kosi stari sjaj.

Ono što će vašoj kosi pružiti dodatno učvršćenje i zaštitu zasigurno je prirodni gel. Naime, bez trošenja novaca i riskiranja da kupite gel koji nije kvalitetan, bez problema možete napraviti vlastiti gel. Pomoću samo nekoliko sastojaka dobit ćete prirodan gel koji će potpuno zamijeniti onaj klasični.

Sjemenke lana bogate su hranjivim tvarima, od masnih kiselina, proteina pa sve do vitamina. Vitamin B oduvijek je poznat kao glavni pomagač kod slabih kostiju, noktiju i kose. Osvježava kožu, pruža joj protuupalo djelovanje i stimulira naš organizam da izbaci sve tvari koje su štetne za naše zdravlje. Možete ga naći u hrani, dodacima prehrani, ali i raznim kozmetičkim proizvodima. Dakako, ti proizvodi trebaju biti napravljeni prirodnim putem. Bez štetnih kemikalija, umjetnih bojila i konzervansa koji samo dodatno oštećuju.

Svoj gel napravit ćete pomiješate li spomenute sjemenke lana sa čašom vode. One će u vodi postati mekše, a zatim tu istu mješavinu kuhajte na laganoj vatri pet minuta. Nakon toga dobit ćete gustu smjesu iz koje je potrebno izvaditi preostale sjemenke. U tu smjesu možete dodavati razne sastojke, med, maslinovo ulje, aloe veru… Dodajete li ulje, nemojte pretjerati jer bi tada smjesa mogla postati rijetka. Želite li da gel ima miris, dodajte kap eteričnog ulja.

Autor: D.Š. Foto: Goodluz/Shutterstock