Zašto je dobar sok od aloe vere

sok aloe vere

Ale vera je zaista čudesna i ljekovita biljka koja pomaže kod raznih tegoba. Mnogi su je koristili iz različitih razloga, neki za ljepotu, a ostali kao lijek za liječenje te ublažavanje određenih bolesti. Aloe vera je jedna od najljekovitijih biljaka jer u sebi sadrži preko 240 hranjivih i ljekovitih sastojaka.

Sok aloe vere pravo je bogatstvo jer u sebi ima folnu kiselinu, željezo, magnezij, aminokiseline, kalcij, kalij i vitamine kao što su: A, B1, B3, B6, B9, B12, C i E vitamin.

Aloe vera je kao stvorena za liječenje raznih stanja na koži kao što su akne, ekcemi te ubodi insekata. Njezina moć ubrzane regeneracije stanica dovodi do bržeg zacjeljivanja rana.

Ova čudesna i čarobna biljka dobila je svoju potvrdu i od strane medicinskih stručnjaka koji su se složili kako se radi o pravom blagu. Djelotvornost aloe vere pokazala se na toliko različtih područja. Alergija je još jedna tegoba koja se može riješiti uz pomoć aloe. Osim što ublažava simptome astme, ona isto tako ublažava i alergiju.

Alergija je problem s kojim se mnogi suočavaju, a zbog ubrzanog načina života i pada imuniteta, broj osoba koji imaju tegoba s alergijama će se samo povećavati. Aloe veru mnogi koriste za uklanjanje toksina iz tijela.

Osim što je dobra za ublažavanje određenih zdravstvenih tegoba, aloe vera se sve više koristi kao dio tretmana za ljepšu kožu. Ona pomaže pomladiti kožu, odnosno žele aloe vere smanjuje bore, povećava elastičnost kože i foto starenje kože.

Svaki dan bi trebalo popiti čašu nerazrijeđenog soka od aloe vere iz bio uzgoja. Taj sok u sebi ne smije sadržavati konzervanse i šećer. Na dan je dovoljno popiti oko 50 ml između obroka. Ako već niste krenite po svoju dnevnu dozu zdravlja.

Autor: S.Š., Foto: HLPhoto/Shutterstock