Vrste i namjena pudera

vrste pudera

Vjerojatno vam se nekoliko puta znalo dogoditi da ste kupili puder za koji niste znali koja mu je točno svrha pa ste ga cijelo vrijeme krivo upotrebljavali. Donosimo vam sve vrste pudera za koje trebate znati i njihovu pravu funkciju.

Prvi i najtraženiji pa čak i najprakičniji puder je onaj tekući. Njegova struktura je tekuća kao što i samo ime govori, lako je maziva te najčešće podsjeća na kremu.

Ovakva vrsta pudera je namijenjena za gotovo svaki tip kože bilo da se radi o suhoj, masnoj, mješovitoj ili osjetljivoj koži.

Za suhu kožu se preporuča upotreba tekućeg pudera koji u sebi sadržava hidratantna svojstva koja će koži podariti vlažnost tokom cijeloga dana.

Za masnu kožu preporuča se puder s mat efektom koji će ukloniti i sakriti suvišne masnoće.

Osjetljiva koža bi se trebala šminkati puderom s vitaminima i mineralima koji su namijenjeni osjetljivoj koži.

Osim tekućeg pudera, možemo naći i puder u prahu koji je namijenjen za to da se nanosi poslije tekućeg pudera kako bi tekući puder na licu mogao ostati što dulje.

Puderi u prahu se zato preporučaju kod šminke za neke posebnije događaje.

Također možemo naći i pudere u kamenu koji su tvrde strukture i koji se uglavnom preporučaju kod masne ili mješovite kože.

U zadnje vrijeme su vrlo popularne kreme u boji koje su srodne puderima pa se tako i one nalaze u ovoj skupini.

Obojene kreme odlične su za tople dana kada biste voljeli nekako našminkati svoju kožu, a puderi vam se čine preteškima.

Osim što su vrlo lagane strukture, u sebi sadržavaju vitamine i minerale te tako hrane vašu kožu davajući joj svježinu te zdrav i blistav izgled.

Kreme u boji se preporučaju i kod osoba koje su potamnile te dodatno žele naglasiti svoju preplanulost.

Isto tako, opskrbljene su dovoljnom količinom vlage tako da će vaša koža uvijek biti hidratizirana.

Autor: A.B., Foto: Graça Victoria/Shutterstock