Crni lak za nokte je napokon sexy

crni lak za nokte

Crni lak za nokte pored svih boja, smatra se najzanimljivijim najviše zbog toga što je najupečatljiviji. Crni lak se najviše povezivao s punkerima i sljedbenicima “emo pokreta”. Međutim znamo da njega danas nose žene pa i muškarci bez obzira na muziku koju slušaju.

Normalno da ćete ga rijetko vidjeti kod žena koje rade u firmama gdje se zahtijeva izraziti dress code, ali to ne znači da ga ne nose u svoje privatno vrijeme, a da nisu pripadnice punk pokreta, ili neke druge alternative.

Prvi put u povijesti moglo se vidjeti kod Egipćana koji su koristili crvenkasto-smeđe boje koje su nanosili na svoje nokte i ruke. Ta boja je označaval društveni poredak kojem su pripadali. Npr. kraljica Nefertiti je imala rubin crvenu boju, a žene nižeg ranga su imale dozvolu samo za blijede boje.

Danas se lak za nokte bira prema odjeći koju nosimo, odnosno prema boji koja prevladava u našem ormaru. Da vam bude lakše, ako želite staviti crni lak za nokte, najbolje ide uz  crnu boju i crveni ruž za usne, nikako uz ljubičastu ili smeđu.

Pogledajte video kako nalakirati nokte sa crnim lakom i točkicama.

Crni lak je danas “must have”, znači ne smatraju vas nekim darkerom, dapače osobom koja zna što je trenutačno in i koja zna kako najbolje uskladiti cni lak na noktima sa odjevnom kombinacijom koju trenutno nosi.

S crnim lakom možete isto tako izgledati elegantno kao i sa nekom svjetlijom bojom, samo što trebate voditi računa o obliku nokta i njegovoj dužini, odnosno nokti bi trebali biti lijepo izmanikirani, kako bi crna boja na lijepi i nenametljiv način došla do izražaja.

Provjerite kako to izgleda kada nalakirate noktu crno-bijeloj kombinaciji.

Isto tako trebate voditi računa da kada stavljate tamnu boju, u ovom slučaju crnu, odmah kada primjetite da je lak počeo odpadati, isti tren maknete s acetonom, jer nema gore slike od poluoguljenog laka. Ne izgleda samo ružno, već i neuredno, a najviše se vidi na tamnim bojama što je i logično

Kad pomislimo na crni lak, pomislimo na osobe sa čvrstim stavom koje su sigurne u sebe i u svoje postupke, koje se ne boje biti drugačije i kao takve iskakati iz gomile. Vjerujem da će se većina složiti s ovom tezom, jer probajte kada ćete imat vremena promotriti prijatelje oko sebe i vidjet ćete tko zapravo fura ovakav stil.

Autor: S.Š., Foto: Valua Vitaly/Shutterstock